Интер постигна късен обрат над Лацио

15:41
Интер постигна късен обрат над Лацио

Интер стигна до победа с 3:1 срещу Лацио след късен обрат. Този резултат означава, че Наполи ще стане шампион, ако спечели мача си срещу Салернитана. Римляните са втори в класирането, но изостават със 17 точки. “Нерадзурите” пък се изравниха с Милан и Рома, но се изкачиха на четвърта позиция, тъй като са с по-добра голова разлика.

Лацио изглеждаше, че ще отложи празненствата на Наполи, тъй като водеше до 77-ата минута. Гол на Фелипе Андерсон даде преднина на “орлите” след половин час. Влезлият като резерва Лаутаро Мартинес изравни, а малко след това Робин Госенс даде преднина на домакините, като и двете попадения паднаха след асистенции на Ромелу Лукаку. В самия край на срещата Лаутаро отбеляза още едно попадение след грешка на Весино.

Срещата започна с атаки и на двата отбора. Тимът на Симоне Индзаги стартира агресивно и с висока преса и още в началото удар на Брозович накара Проведел да се изявява. Гостите отговориха с акробатичен удар от малък ъгъл на Имобиле, който бе отразен от Онана, но имаше и засада. Интер имаше предимство и търсеше пролуки в защитата на съперника. Нов изстрел на Брозович бе блокиран, а удар на Мхитарян прати топката прекалено близо до вратаря, за да го затрудни.

От средата на полувремето срещата бързо мина от едната крайност в другата. В 26-ата минута Д’Амброзио открадна топката в центъра, напредна и намери Брозович, който изведе Кореа отдясно. Аржентинецът отлично подаде на Мхитарян, който прати топката в мрежата. Домакините започнаха да празнуват, но съдията показа, че е имало засада на Кореа и голът не бе признат.

Малко по-късно Лацио поведе. Ачерби не бе достатъчно концентриран и Фелипе Андерсон му открадна топката пред наказателното поле. Бразилецът пусна към Луис Алберто, който му върна кълбото и той с прецизен удар преодоля Онана. “Нерадзурите” изгледаха разколебани, но за кратко. Те отново започнаха да натискат и да стрелят към вратата на съперника, но без резултат. Изстрел на Мхитарян от добра позиция мина над вратата, а Барела имаше отлична възможност да изравни. Той получи топката от Лукаку и стреля от воле, но топката мина покрай вратата.

В края полувремето Лацио беше близо до втори гол след нова грешка на Ачерби. Атаката на “орлите” завърши с удар на Имобиле, но Онана се справи отлично и изби, а при добавката Фелипе Андерсон прати топката над вратата. След почивката тимът на Индзаги не успяваше да намери ритъма си. Наставникът пусна Дъмфрис на мястото на Д’Амброзио за началото на второто полувреме.

При една ситуация опит на Кореа за центриране беше толковва неточен, че предизвика негодувание от трибуните. В 55-ата минута Интер можеше да изравни. Центриране на Димарко беше засечено от Барела, но ударът отново не бе достатъчно точен и топката мина покрай вратата. Домакините държаха инициативата, но не успяваха да се възползват от това, а често допускаха и елементарни грешки.

След час игра Индзаги пусна Лаутаро Мартинес и Чалханоолу, които замениха Кореа и Мхитарян. “Нерадзурите” опитваха да натиснат и стигаха до удари. Проведел отрази мощен изстрел на Димарко от дистанция. Малко по-късно Дъмфрис реши да подава вместо да стреля от добра позиция и подаване му не намери негов съотборник. В друга ситуация Лаутаро бе изведен зад защитата, но блестяща намеса на Казале му попречи да отправи точен удар.

Настойчивостта на Интер даде резултат малко преди края на срещата и стигна до пълен обрат в рамките на шест минути, а в неговата основана бе Ромелу Лукаку. В 77-ата минута белгиецът получи топката пред наказателното поле, задържа я за кратко и я пусна към Лаутаро, който се оказа по-бърз от бранители и я прати покрай Проведел. Изравняването даде още по-голяма увереност на тима на Индзаги и в 83-ата минута втора резерва се разписа. Великолепно подаване на Лукаку намери Госен, който засече топката от въздуха. Германецът рискува контузия, тъй като падна лошо при приземяването и се наложи да напусне терена.

ИНТЕР - ЛАЦИО 3:1

0:1 - Фелипе Андерсон 30'
1:1 - Лаутаро Мартинес 78'
2:1 - Госенс 83'
3:1 - Лаутаро Мартинес 90'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация