В Наполи избързаха с празненствата

18:27
В Наполи избързаха с празненствата

Лидерът в Серия "А" Наполи пропусна златна възможност да подпечата третата си титла на Италия още днес. „Партенопеите“ трябваше да победят Салернитана на „Диего Армандо Марадона“, за да празнуват със Скудетото още след 32-рия кръг на местния елит. Въпреки това двата отбора завършиха наравно 1:1 след голове на Матиас Оливера (62‘) за домакините и Булае Диа (84‘) за гостите. Това означава, че неаполитанците могат официално да станат шампиони най-рано в междинния 33-и кръг през следващата седмица при тяхна победа над Удинезе и/или грешна стъпка на втория Лацио срещу Сасуоло.

По този начин Наполи пропусна да стане първият италиански отбор, който печели титлата в първенството шест кръга преди края на сезона. Също така играчите на Лучано Спалети не успяха да спечелят свое домакинство за четвърти пореден път във всички турнири. От друга страна, Салернитана удължи впечатляващата си серия и вече няма загуба в последните си девет мача, като в цели седем от тях тимът записа равенства.

Лучано Спалети заложи на най-добрия си възможен състав, като в схемата 4-3-3 триото в атака беше съставено от двете звезди Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия, както и от Ървинг Лосано. Гостите пък бяха подредени в 3-4-2-1 с Диа като централен нападател.

Домакините започнаха настървено и още във втората минута Осимен пробва удар с глава, който обаче се оказа неточен. Няколко минути по-късно нападателят отново стреля с глава, но този път прати топката в ръцете на Гийермо Очоа. Последва и опит на Оливера да се разпише, но далечният му шут мина над вратата. В 23-тата минута Осимен отправи третия си удар с глава в мача, но Очоа изби топката в корнер. При последвалото изпълнение капитанът на "партенопеите" Джовани Ди Лоренцо също нанесе изстрел с глава, с който обаче не намери целта. В 27-ата минута се стигна и до първия удар на гостите в мача, но с него Диа прати топката в аут. В 42-рата минута Андре-Франк Замбо Ангиса опита шут от голямо разстояние, но и той не успя да преодолее непоклатимия Очоа.

Първият пропуск през втората част отиде на сметката на Кварацхелия. В 57-ата минута Пьотър Жиелински реши да пробва задна ножица, но изпълнението му беше много разочароващо. Пет минути по-късно натискът на неаполитанците най-после даде резултат. Тогава при центриране от корнер Оливера нанесе чудесен удар с глава и хвърли феновете на стадиона в екстаз. В 67-ата минута резервата Елиф Елмас предприе солова акция, но шутът му по земя мина покрай вратата. В 75-ата минута влезлият като смяна Кшищоф Пьонтек се осмели да стреля по посока на противниковата врата, но го направи неточно. Три минути след това Осимен пробва мерника си и от голяма дистанция, но Очоа улови топката. 

В 80-ата минута Кварацхелия беше близо до това да удвои преднината на своя тим, но изстрелът му мина на сантиметри от далечната греда. В 84-тата минута като гръм от ясно небе дойде изравнителният гол на "морските кончета". Тогава техният голмайстор Диа финтира Осимен и нахлу в наказателното поле, след което с невероятен удар възстанови равенството за ужас на домакините. В оставащото време единственото чисто положение за победен гол се откри пред Кварацхелия, но Очоа за пореден път се намеси блестящо и запази равенството в мача.

НАПОЛИ - САЛЕРНИТАНА 1:1

1:0 Оливера 62'
1:1 Диа 84'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация