Поредна голяма издънка на ПСЖ

20:45
Поредна голяма издънка на ПСЖ

Пари Сен Жермен определено нямаше ден и допусна шокираща до голяма степен домакинска загуба с 1:3 от гостуващия Лориен в мач от 33-ия кръг на Лига 1. Гостите от Бретан успяха да прекъснат негативната си серия от пет поредни двубоя без победа с шампионата и триумфираха на “Парк де Пренс” след голове на Ензо Льо Фе (15’), Дарлин Йонгва (39’) и Амаду Бамба Диенг (88’). За домакините все пак се разписа Килиан Мбапе, който продължава да преследва голмайсторския приз във Франция.

Първата отлична възможност за играчите на Кристоф Галтие дойде в 10-ата минута, когато Килиан Мбапе получи в центъра на отбраната, завъртя се хубаво и преодоля Монтаса Талби, след което се оказа очи в очи с Ивон Мвонго, но стражът се намеси авторитетно и спаси.

Гостите успяха да излязат напред с първата си добра атака след четвърт час игра, когато Гедеон Калулу отлично преодоля на десния фланг Хуан Бернат, след което центрира около точката за дузпа в свободна зона, където напълно необезпокоявания Ензо Льо Фе преодоля Джанлуиджи Донарума за 1:0.

Ситуацията стана още по-тежка за парижани пет минути по-късно, когато Ашраф Хакими бе изгонен за втори жълт картон и съответно червен. Мароканският бранител изглеждаше изнервен и успя да си изкара първото предупреждение след много необмислен фал в петата минута, а в 20-ата вече трябваше да поеме преждевременно под душовете. Веднага след това Ибрахима Конате бе изведен добре в наказателното поле, но в крайна сметка стигна само до корнер.

Домакините получиха отлична възможност в 28-ата минута, когато Килиан Мбапе успя да осъществи добър пробив и да влезе в наказателното поле, след което падна след съприкосновение с бранител. Съдията направи ясен жест, че няма намерение да отсъди дузпа. Това обаче доведе до объркване в редиците на гостите, които помислиха, че играта е спряна, а вратарят хвърли топката пред себе си с идеята да изпълни фал. Играта обаче всъщност не бе спряна и Килиан Мбапе, който бе до стража, се ориентира най-бързо и просто прати топката в мрежата за 1:1.

Играчите на Режис Льо Брис успяха отново да излязат напред в резултата в 39-ата минута, когато Ромен Февр направи отличен пробив отдясно в наказателното поле под обърканите погледи на бранителите на парижани, след което с левия крак пусна успоредно, а там Дарлин Йонгва се бе включил добре и бе на точната позиция, за да вкара за 1:2. Това бе първи гол за левия защитник в професионалната му кариера.

В самото начало на втората част Килиан Мбапе и Лионел Меси размениха няколко прекрасни подавания пред смаяния поглед на бранителите на Лориен, но в крайна сметка топката бе подадена дълга за аржентинеца в крайна сметка и атаката се притъпи. Футболистите на Кристоф Галтие започнаха да налагат по-сериозен натиск с течение на времето, макар да бяха в намален състав. Точно при изтичането на час игра Меси центрира към Серхио Рамос, но ударът на испанеца премина покрай вратата.

След изминаването на час игра двата тима си размениха по още едно добро положение. Първо Данило бе намерен в наказателното поле с центриране, и стреля опасно, но стражът на гостите Мвонго направи добро спасяване. Минута по-късно Ензо Лоь Фе стреля опасно, но топката премина покрай вратата, макар да облиза мрежата от външната й страна. Постепенно играта се понакъса, а гостите от Лориен се опитваха да задържат топката в свое владение и по този начин да ограничават опитите на ПСЖ да стигне до изравняване.

Футболистите на парижани изглеждаха все по-изнервени от случващото се на терена и често извършваха фалове. Пет минути преди края можеше да се стигне и до ново изгонване, но съдията реши да пожали Марко Верати, който също имаше жълт картон. Футболистите на Лориен стигнаха до трети гол в 86-ата минута, когато нескопосана намеса в отбрана бе издебната от Амаду Бамба Диенг да вкара попадение, но при преглед с ВАР се оказа, че той е бил в засада и гола бе отменен. Само минута по-късно футболистите на ПСЖ допуснаха нова огромна грешка, след като се бяха изтеглили в предни позиции при един корнер, но силното изчистване остави именно Бамба Диенг отново очи в очи с Донарума. Първоначално италианският вратар отново успя да спаси, но нападателят все пак догони топката и я прати в мрежата за 1:3. Малко след това срещата поради контузия напусна и Нуно Мендеш, а последните няколко минути парижани завършиха с девет човека на терена.

С тази изненадваща загуба ПСЖ продължава да води в класирането със 75 точки, но Марсилия има възможност да намали изоставането си само на 5 пункта при успех по-късно днес. От своя страна Лориен прекъсна негативната си серия от пет поредни двубоя без победа и събра 48 точки, което ги поставя на 10-ото място.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация