ЦСКА прегази Левски в първия мач от серията

20:56
ЦСКА прегази Левски в първия мач от серията

ЦСКА разгроми Левски с 94:77 в първото издание на вечното дерби в рамките на четвъртфиналите от плейофите на Националната баскетболна лига. “Армейците” съкрушиха най-големия си съперник най-вече във втората четвъртина, а някъде в средата на третата вече всякаква интрига беше елиминирана.

Очаквано лидерите на ЦСКА не разочароваха - Таменанг Чо заби 21 точки и беше най-резултатен, а Брандън Йънг добави 17, като се отличи и с 12 асистенции. Центърът Драган Зекович също свърши работата си отлично и завърши с 14 точки, а Венцислав Петков записа 12. Алекс Симеонов и Зейн Ноулс не успяха да стигнат до двуцифрен актив и приключиха дербито с по 9 пункта на сметката си.

За Левски най-резултатен беше Джон Флорвиъс с 19, а Николай Михайлов и Серхи Павлов добавиха съответно по 15 и 11.

Следващият мач е в петък от 19 часа в зала “Универсиада”, като се играе до две победи от максимум три мача.

“Армейците” повишаваха самочувствието си на паркета с всяка изминала минута, а разликата се качи драстично във втората четвъртина на дербито. В първата с четири тройки домакините изваяха аванс от седем точки, но с късен щурм “сините” си издействаха пасив от само 21:22.

Във втората част обаче ЦСКА заби 25 точки срещу само 16, а Таменанг Чо ставаше все по-труден за опазване, въпреки че до последно беше под въпрос за този важен сблъсък. Естествено, Брандън Йънг също допринасяше за увеличаването на актива на отбора, воден от Росен Барчовски.

Третата четвъртина продължи с доминация на “армейците”, а Левски редуваше някои епизодични избухвания с продължително “пропадане”. Разликата в края на частта набъбна до 15 точки, а именно този сегмент от мача изглеждаше важен за “сините” в стремежа им да осъществят обрат.

Кош със сирената на Мартин Сотиров пък осигури още по-убедителен аванс на ЦСКА - 73:54. Четвъртата част се превърна в истинско стрелбище, а “армейците” не просто поддържаха или леко увеличаваха аванса си, ами и гонеха 100 точки. Това обаче не се случи, но едва ли Росен Барчовски е останал недоволен от този факт, при положение че тимът му започна с повече от убедителен успех.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация