Барселона скъса нервите на феновете си, но някак си успя да пречупи Осасуна

22:46
Барселона скъса нервите на феновете си, но някак си успя да пречупи Осасуна

Тимът на Барселона се измъчи с Осасуна, но все пак стигна до познатото 1:0 в среща от 33-тия кръг на Ла Лига, с което направи една от последните си крачки към шампионската титла. Появилият се като резерва Жорди Алба вкара единствения гол в 85-ата минута. 

По-късно тази вечер Реал Мадрид гостува на Реал Сосиедад. 

Макар да имаха игрово предимство, футболистите на Чави доста се забавиха с чистите положения. Чак в 56-ата те уцелиха вратата за първи път. Иначе Педри, Френки де Йонг и Усман Дембеле сътвориха 100-процентови пропуски. Гави пък получи контузия и беше заменен още преди паузата.

Осасуна пък се доказа като корав опонент дни преди сблъсъка си с Реал Мадрид във финала за Купата на краля.

Наставникът на „блаугранас“ Чави Ернандес заложи на същите 11, с които започна и срещу Бетис преди дни.

Осасуна е девети в класирането и има шансове за място в евротурнирите през първенството. Най-важният двубой за тима обаче е идната събота – финал за Купата на Испания срещу Реал Мадрид. 

Очаквано домакините започнаха активно и търсеха начин бързо да излязат напред в резултата. Първата сериозна възможност обаче дойде чак в 25-ата минута, когато Педри направи сериозен пропуск. Тогава Алехандро Балде центрира отляво и за халфа остана само да засече на почти празната врата, но той не успя да го направи добре и топката излезе в аут.

Още в следващата атака на Барса обаче Педри се реваншира, след като изкара червен картон на защитника Хорхе Ерандо. Този път испанският национал се измъкна зад защитата след отличен пас на Френки де Йонг, което принуди въпросният футболист на Осасуна да го задържи. Реферът веднага изгони Ерандо, който даже не протестира. Всичко това се случи в 27-ата минута.

Няколко минути по-късно, по подобие на Педри, Рафиня се озова зад отбраната на Осасуна. Този път обаче вратарят Айтор излезе далеч напред и успя да "затвори" бразилеца, чийто изстрел не попадна в целта. Стражът на гостите успя също така да си спести нарушение, което можеше да означава червен картон и за него.

В 36-ата минута Барса остана без Гави, който заради болки напусна. На негово място влезе Ансу Фати.

До края на тази част каталунците създадоха още две-три опасности, но не успяха да стигнат до гол. В крайна сметка Барса даже завърши полувремето без точен удар, което се случва за първи път под ръководството на Чави. Един шанс имаха и футболистите на Осасуна след далечен удар на Лукас Торо.

Едва в 56-ата лидерът в класирането стигна до първия си точен изстрел. В случая Педри изведе Де Йонг сам срещу вратаря, но нидерландецът засече леко и право в тялото на вратаря, който отрази.

Атаките на Барселона ставаха все по-опасни и последваха два шанса пред влезлия в игра Дембеле, като особено сериозен беше пропускът му при втория в 62-рата.

Макар да се защитаваха солидно и рядко да минаваха центъра, играчите на Осасуна все пак застрашиха Тер Стеген. В 66-ата минута вратарят спаси един шут, а после имаше шанс, че втори удар към него мина над гредата. 

И все пак това беше изолиран случай, защото се играеше основно пред и в наказателното поле на Осасуна. Последваха нови опасности пред Айтор, но до гол така и не се стигаше. За последния четвърт час в игра за Барселона се появи и Феран Торес. В 79-ата Левандовски успя да добута топката в мрежата, но пък попадението не беше зачетено заради засада в атаката на тима. 

В крайна сметка превъзходството даде резултат в 85-ата минута, когато резервата Жорди Алба вкара за 1:0 с левия крак. 

Заради финала за купата през идния уикенд кръг в Ла Лига няма да има. Затова следващият мач на Барса ще е чак на 14 май срещу Еспаньол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация