Реал Мадрид издържа първия тест в ада в Белград

00:47
Реал Мадрид издържа първия тест в ада в Белград

Отборът на Реал Мадрид все още няма намерение да приключва участието си в Евролигата за този сезон. Тимът на Чус Матео спечели първата си победа в четвъртфиналната серия с Партизан, след като го надлъга с 82:80 (19:32, 26:16, 21:15, 16:17), за да се спаси от елиминация и да намали изоставането си до 1-2 победи в битката. Двубоят се изигра пред препълнените трибуни на "Щарк Арена" в Белград, която приюти над 20 хиляди привърженици.

Невероятната атмосфера и хореография, която феновете на "гробарите" създадоха за днешното зрелище, даде криле на любимците им и още в самото начало домакините се изстреляха напред с цели 15 точки аванс, след като започнаха двубоя със серия от 28:13. С течение на двубоя обаче Партизан, който не можеше да разчита на своите звезди Матиа Лесор и Кевин Пънтър заради мелето в Мадрид миналата седмица, изпусна инициативата и позволи на Реал да се завърне в мача в свой стил с мощна серия във втората четвърт, благодарение на която разликата бе намалена до само три точки на полувремето при 48:45. През второто полувреме "кралския клуб" продължаваше да дебне грешка от своя съперник, като именно и това се случи.

Реал поведе за първи път в мача в началото на третата четвърт и окрилен от изявите на Валтер Таварес и Найджъл Уилямс-Гос тимът на Чус Матео се отскубна с аванс от пет точки при 61:66. Въпреки че страдаше от липсата на своите лидери, отборът на Партизан не сведе глава и подкрепян до последно от феновете си успя да съхрани интригата в срещата и дори да се доближи до спечелването на мача и затварянето на серията още тази вечер.

Тройка на Джеймс Нънели изведе домакините напред при 77:75 с оставащи три минути до края на редовното време, но след това Партизан пропусна още две възможности да увеличи аванса си. Така Реал се възползва и отново изравни чрез Таварес, а в последната минута Уилямс-Гос смълча трибуните с третата си тройка в мача за 77:80. След това Марио Хезоня направи дистанцията пет точки при 77:82, преди успешен далечен изстрел на Зак ЛиДей да върне надеждите на домакините при 80:82 и оставащи 3 секунди до края. Именно във финалните моменти от мача се стигна до голяма драма, тъй като Адам Ханга извърши грешка, но Партизан не успя да стигне до чист изстрел за изравняването или победата, като по този начин резултатът се запази.

Валтер Таварес завърши с дабъл-дабъл от 26 точки и 11 борби при 11/14 стрелба от игра за коефициент на полезно действие от 41. Найджъл Уилямс-Гос също се представи отлично с 22 точки, а Марио Хезоня добави 12 точки и 14 борби.

Зак ЛиДей и Ален Смайлагич нанизаха по 15 точки за отбора на Партизан. Джеймс Нънели добави 13 точки и 6 борби, Ям Мадар се отчете с 12 точки и още 6 овладени топки, а Данте Екзъм, който се завърна на паркета след травмата миналата седмица, отбеляза 11 точки.

Така серията продължава в четвъртък от 21:30 часа, когато ще се проведе мач №4, отново в Белград.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация