Ливърпул записа пета поредна победа

00:11
Ливърпул записа пета поредна победа

Ливърпул надделя с минималното 1:0 над Фулъм на "Анфийлд" в отложен двубой от 28-ия кръг на Премиър лийг. За мърсисайдци това бе пети пореден успех, като с него тимът на Юрген Клоп се доближи на четири точки зад Манчестър Юнайтед, който в момента заема четвъртата позиция. "Червените дяволи" обаче са с два мача по-малко. Мохамед Салах отбеляза единствения гол в 39-ата минута, когато бе точен от дузпа. Алисон също имаше своя принос, след като направи по едно важно спасяване в двете полувремена. И в двата случая той бе последна преграда пред своя сънародник Винисиус.

През август Фулъм взе точка от гостуването си на "Анфийлд" след 3:3 с Ливърпул. "Котиджърс" нямаха загуба в последните си три срещи с мърсисайдци във всички турнири.

Юрген Клоп направи три промени от мача с Тотнъм. Костас Цимикас, Джордан Хендерсън и Дарвин Нунес започнаха за сметка на Робъртсън, Елиът и Гакпо, които останаха на пейката за началото. Жота, който имаше проблеми с контузия в гърба, също бе сред резервите.

Андреас Перейра и Тим Риъм са контузени след последния мач на Фулъм. Общо Марко Силва направи пет промени. Седрик Соареш, Саша Лукич, Том Кеърни, Вилиан и Иса Диоп бяха титуляри.

Двубоят очаквано започна с домакински натиск на Ливърпул. Александър-Арнолд, който отново бе много активен в средата на терена и в предни позиции, стреля от 20-ина метра още в третата минута, но ударът му рикошира в Диас и излезе в аут. Фулъм отговори с опасен пробив на Уилсън, който центрира към Винисиус, но Ван Дайк протегна крак и отклони топката. 

В деветата минута отново Александър-Арнолд създаде проблеми на гостите, след като получи от Салах на границата на наказателното поле, но изстрелът му профуча встрани от далечната греда. В 12-ата лондончани стигнаха до най-добрия си шанс. Диоп изведе Винисиус, който се пребори с Ван Дайк и стреля от 15-ина метра, но Алисон  се намеси решаващо и изби.Няколко минути след това Салах преодоля Диоп отдясно и излезе на добра позиция, но от малък ъгъл египтянинът опита да стреля към далечната греда, но не бе точен. Малко след това и Диас шутира встрани от вратата от нелоша позиция. 

Ливърпул продължаваше да се представя добре в атака и недостатъчно стабилно в защита, когато Фулъм навлизаше в половината на домакините. В 28-ата минута гостите имаха шанс, след като Соареш задържа топката след дълбоко центриране от фаул. Винисиус опита хитър удар, който създаде известно напрежение в редиците на мърсисайдци. 

В 37-ата минута Диоп подари аванса на Ливърпул, след като направи нелепа дузпа. Бранителят се забави с отиграването на топката в собственото си наказателно поле. Дарвин Нунес го атакува и открадна кълбото, след което Диоп протегна крак и го закачи. Мохамед Салах този път бе безупречен от бялата точка за 1:0.

В 50-ата минута Луис Диас слаломира между двама бранители и въпреки че можеше да стреля, потърси Салах. Ударът на египтянина обаче бе доста неточен.

В 77-ата минута Алисон за втори път тази вечер спаси отбора си. Фулъм организира добра контраатака, в която Вилиан се включи добре по левия фланг, след което центрира към Винисиус. Бразилецът стреля в близкия ъгъл, но отново не успя да преодолее вратаря на мърсисайдци.

В 81-вата минута Хендерсън стреля от близо 30 метра, но топката профуча встрани от дясната греда на вратата на Лено.

В добавеното време Боби Рийд можеше да шокира Ливърпул, но притиснат от Ван Дайк, стреля над вратата от няколко метра. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация