ЦСКА се класира за полуфиналите в НБЛ

21:34
ЦСКА се класира за полуфиналите в НБЛ

ЦСКА спечели второто Вечно дерби срещу Левски на четвъртфиналите в плейофите на Националната баскетболна лига и се класира за следващата фаза.

“Армейците” се наложиха с 87:79 и този успех ги класира напред, след като във вторник в домашната си зала бяха дори още по-убедителни - 94:77. Сега в “Триадица” те заплашиха да елиминират интригата още през първото полувреме, когато поведоха с 49:33, но “сините” направиха опит за сериозен обрат.

Пропуски от страна и на двата тима лишиха зрителите от още повече драма във финалните минути, а около 90 секунди преди края атрактивни забивки на Зейн Ноулс и Таменанг Чо направиха аванса на ЦСКА осем точки и реално предрешиха изхода.

“Армейците” ще имат сериозно изпитание в полуфиналния дуел от плейофите, където ги очаква Балкан. Тимът от Ботевград също свърши работата си срещу Берое в рамките на два двубоя, след като първо на свой терен беше спечелил с 89:78, а сега в Стара Загора затвори серията с 91:72.

Капитанът на ЦСКА Венцислав Петков беше над всички за своя отбор с 20 точки, а друг българин - Андрей Иванов - беше втори по резултатност с 16, колкото записа и Таменанг Чо. Американецът направи и дабъл-дабъл заради 10-те си борби.

Драган Зекович завърши с 14, но получи контузия в края на третата част и съответно напусна игра в началото на заключителните 10 минути. Брандън Йънг направи слаб мач от стрелба за изключително високите си стандарти и вкара само 8 точки, но пък се отчете с 15 асистенции.

За Левски Джон Флорвиъс беше най-резултатен с 24 точки, а Алън Арнет добави 19, като записа само една тройка. Николай Михайлов и Златин Георгиев завършиха съответно с 14 и 10 пункта.

ЦСКА поднесе най-добрия възможен подарък на феновете си навръх рождения си ден, а това беше последният мач за сезона за Левски, който все пак е носител на Купата на България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация