Челси също ще се пробва да привлече Лео Меси през лятото

15:46
Челси също ще се пробва да привлече Лео Меси през лятото

Собственикът на Челси Тод Боели има идея да опита да доведе звездата на Пари Сен Жермен Лионел Меси на "Стамфорд Бридж" през лятото. По всичко личи, че 35-годишният аржентинец ще си тръгне като свободен агент от "Парк де Пренс" след края на сезона, когато договорът му изтече. Затова американският бизнесмен иска да се възползва от ситуацията и да го убеди да облече синия екип на лондончани, твърди "Футбол Лондон".

Досега се смяташе, че Барселона е фаворит за привличането на Меси. Футболистът също дава сигнали, че е склонен да се завърне в родния си клуб. Проблемът е, че каталунците имат сериозни трудности да му осигурят подобаваща заплата и това може да сложи прът в преговорите между двете страни. Освен това интерес към Меси има и от Саудитска Арабия, макар аржентинецът да не е особено заинтригуван от подобен вариант.

Сега и Челси изглежда ще се нареди на опашката за подписа му. Проблемът пред "сините" е, че те също не могат да го изкушат особено. Отборът няма да играе в Европа догодина, а освен това и голямата заплата на нападателя също може да е проблем, тъй като лондончани не могат да продължават с големите харчове, ако искат да покрият изискванията за Финансов феърплей.

Така на този етап бъдещето на Меси остава несигурно. В момента той изтърпява наказание, наложено му от шефовете на ПСЖ заради пътуването му до Саудитска Арабия без тяхно позволение. Това изглежда окончателно развали отношенията между двете страни и така се слага край на варианта за негово евентуално оставане на "Парк де Пренс", като нищо чудно той повече да не играе повече за френския шампион до края на сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация