Един гол беше достатъчен на Тотнъм, за да спечели трите точки от мача с Палас

19:51
Един гол беше достатъчен на Тотнъм, за да спечели трите точки от мача с Палас

Тотнъм постигна минимална победа с 1:0 над добре представящия се Кристъл Палас в мач от 35-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение в срещата бе дело на Хари Кейн (45’) в добавеното време на първата част. Това бе първа победа за “шпорите” под ръководството на Райън Мейсън, както и първа такава в последните осем срещи в първенството.

Футболистите лондончани този път започнаха доста по-уверено двубоя и контролираха топката. Първото добро положение пред тях създадоха в 17-ата минута, когато Кристиан Ромеро надскочи бранителите на “орлите” и стреля, но кълбото премина над напречната греда.

“Шпорите” излязоха напред в резултата в добавеното време на първата част, когато отново над всички бе Хари Кейн. Капитанът на Англия бе в основата на атаката, когато отлично намери Педро Поро на фланга, а след това се придвижи напред и се пласира точно за центрирането на португалеца, за да прати топката в мрежата за 1:0.

През втората част инициативата остана във футболистите на Тотнъм, но те рядко достигаха до по-сериозни положения, а остротата в действията и на двата тима по-скоро липсваше. Петнайсетина минути преди края Хюн-Мин Сон осъществи добър пробив и се озова очи в очи с вратаря Кристъл Палас Сам Джонстън, но стражът се справи.

С тази победа Тотнъм успя да измести Брайтън и да стигне до шестото място с актив от 57 точки. Кристъл Палас пък е 12-и с 40 точки и диша спокойно за мястото си в Премиър лийг през следващата година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация