Димарко и Лукаку изковаха победата за Интер над Рома

21:11
Димарко и Лукаку изковаха победата за Интер над Рома

Интер продължи с добрите си игри и победи с 2:0 като гост Рома в мач от 34-тия кръг на Серия “А”. Головете за “нерадзурите” отбелязаха Федерико Димарко (33’) и Ромелу Лукаку (74’). Така Интер продължи възхода си в последните седмици и записа четвърта поредна победа в първенството, като тимът изпревари големия си съперник Милан и се намира на 4-о място в класирането, на две точки пред “росонерите”. Рома пък продължи неприятната си серия и вече има четири поредни срещи без победа, като шансовете на тима на Моуриньо за топ 4 намаляха чувствително.

Наставникът на Рома имаше известни кадрови проблеми, като с травми бяха Крис Смолинг, Стефан Ел Шаарауи, Диего Йоренте и Мараш Кумбула, а Мехмет Зеки Челик бе наказан.

Моуриньо бе направил четири промени в състава си в сравнение с равенството с Монца през седмицата. В халфовата линия Леонардо Спинацола, Неманя Матич и Мади Камара действаха вместо Зеки Челик, Оле Солбакен и Стефан Ел Шарауи, а Андреа Белоти замени Тами Ейбрахам в предни позиции за “вълците”, като зад него играеше Лоренцо Пелегрини.

Симоне Индзаги нямаше да може да използва контузените Милан Шкриняр, Робин Госенс, Данило Д’Амброзио и Далберт. “Нерадзурите” излязоха в обичайното си 3-5-2, като имаше редица промени сред титулярите на тима. Андре Онана започна вместо Самир Ханданович на вратата, а Ромело Лукаку и Хоакин Кореа замениха в нападение Един Джеко и Лаутаро Мартинес. Матео Дармиан и Алесандро Бастони пък се появиха в защита за Интер, докато Хенрик Мхитарян бе оставен на пейката за сметка на Николо Барела.

Първото положение в мача дойде още във 2-рата минута, след като Лоренцо Пелегрини стреля от дистанция, но бе неточен. Първото опасно положение за Интер дойде в 15-ата минута, когато опасен удар на Марсело Брозович бе блокиран. Две минути по-късно отново Пелегрини от Рома стреля, но вратарят на "нерадзурите" Андре Онана успя да избие в корнер. Първият точен удар за гостите дойде в 28-ата минута след далечен шут на Хакан Чалханоолу. Пет минути по-късно гостите откриха резултата. Дензъл Дъмфрис направи добро прострелно центриране и Федерико Димарко засече топката във вратата на Рома - 0:1 за Интер! 

Рома опита да отговори на предизвикателството, като няколко минути след инкасираното поведение Рожер Ибаньес стреля неточно с глава след центриране от пряк свободен удар. До края на полувремето "вълците" продължиха със стихиен натиск, но така и не успяха да създадат чисти положения пред Онана.

Второто полувреме започна с удобно положение за Хоакин Кореа, който стреля опасно от далечно разстояние. По-добрата игра на Интер продължи, като в 52-рата минута опасен рикоширал удар на голмайстора Димарко мина в близост до вратата на Руи Патрисио. Рома се посъбуди след няколко минути, като домакините имаха сериозни претенции за дузпа, които не бяха уважени от рефера Фабио Мареска. Малко след това пък опасен удар на Рожер Ибаньес бе отразен с вещина от Онана.

В опит да освежат играта, първо за Интер на терена се появиха Лаутаро Мартинес и Хенрик Мхитарян, а за домакините се появи Паоло Дибала. В 74-тата минута сякаш всичко в мача приключи, след като Интер реализира втори гол. Рожер Ибаньес пресече подаване, след което направи груба грешка в защита и подари топката на Лаутаро Мартинес. Аржентинецът веднага подаде на Ромелу Лукаку, който нямаше никакви проблеми да вкара, останал очи в очи с Руи Патрисио - 0:2 за "нерадзурите". Това бе и първата асистенция на Лаутаро за белгийския нападател през този сезон. Пет минути по-късно Марсело Брозович можеше да направи още по-голяма разликата след далечен изстрел, но стражът на Рома се намеси. 

В 85-тата минута след поредната добра атака на Интер Лаутаро Мартинес уцели напречната греда на Руи Патрисио. Три минути по-късно Рома пропусна едно от малкото си чисти положения в мача, като Мади Камара от удобна позиция стреля неточно. В последните минути на мача опасен пряк свободен удар на Лоренцо Пелегрини мина в близост до вратата на Онана. С това обаче се изчерпаха опасностите пред вратата на Интер и тимът на Симоне Индзаги се поздрави със заслужена победа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация