Пиоли: Обратът е възможен

08:52
Пиоли: Обратът е възможен

Наставникът на Милан Стефано Пиоли призна, че отборът му е загубил първия полуфинален дуел с Интер в Шампионската лига заради слабото си начало. “Червено-черните” допуснаха два гола до 11-ата минута и не успяха да отговорят на предизвикателството, но са оптимисти за реванша на 16 май. 


“Факт е, че Интер игра по-добре до почивката и отбяляза два гола. Ние доминирахме през второто полувреме, но не стигнахме до попадение. Това е футболът на най-високо ниво. Съперникът беше по-ефективен, а ние направихме твърде много грешки”, коментира Пиоли. 


“До 7-ата минута Интер не беше влизал в наказателното ни поле, но поведe при първия си корнер. Със сигурност трябваше да сме по-концентрирани. Надявахме се на различен резултат, но сме длъжни да продължим да вярваме, защото един епизод може да обърне всичко в реванша”, подчерта наставникът на “росонерите”. 


“Опитахме се да сме компактни и агресивни, но Интер ни превъзхождаше в единоборствата и така пое контрол над мача. Те се възползваха от двете си ранни възможности, което направи нещата трудни за нас както тактически, така и на ментално ниво. Видях реакция през второто полувреме и това трябва да е отправна точка за нас преди реванша”, продължи Пиоли. 


“Във втория мач трябва да започнем силно от самото начало. Футболистите осъзнават, че днес не се справиха по най-добрия начин. Разочаровани са, но знаят, че обратът е възможен. Съдията? Видях доста ситуации, в които не мереше с еднакъв аршин. Ще видим дали Рафаел Леао ще е готов за реванша. Има 6 дни и се надявам те да са достатъчни за пълното му възстановяване”, добави Стефано Пиоли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация