ПФЛ мести финала за Купата от стадион "Васил Левски"

06:43
ПФЛ мести финала за Купата от стадион "Васил Левски"

Професионалната футболна лига вече работи по вариант да смени мястото на провеждане на финала за Купата на България, на който се класираха Лудогорец и ЦСКА 1948. По наредба сблъсъка за трофея трябва да се проведе на 24 май, сряда, на „Васил Левски“. Арената обаче най-вероятно ще е друга. Причината е, че ще се запълни много малък процент от капацитета на 42-хилядното съоръжение. Наред с това наема на националния стадион е висок.


До момента са били обсъждани няколко варианта. Сред тях са новооткрития „Христо Ботев“ в Пловдив, както и „Ивайло“ във Велико Търново. На втория бе монтиран ВАР тази пролет – на него Левски прие Черно море.


От ПФЛ тепърва ще умуват и за цените на билетите. Очаква се те да бъдат напълно поносими.


През миналата кампания от Лигата извадиха късмет, защото финалът между Левски и ЦСКА, който бе спечелен от сините, предизвика огромен интерес. И съответно генерира много добри приходи. През този сезон обаче нещата са коренно различни. И няма да е никаква изненада, ако се стигне и до антирекорд по посещаемост на битка за трофея.


Очаква се в началото на следващата седмица от ПФЛ да обявят къде ще се играе финала, както и в колко часа ще започне той. Преди това промените трябва да бъдат одобрени и от БФС, защото в наредбата изрично е посочено, че сблъсъкът е на националния стадион „Васил Левски“.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация