Борусия Дортмунд не се отказва да преследва Байерн в Бундеслигата

22:36
Борусия Дортмунд не се отказва да преследва Байерн в Бундеслигата

Борусия Дортмунд разби с 5:2 като домакин Борусия Мьонхенгладбах в мач от 32-рия кръг на Бундеслигата. Четири от попаденията за "жълто-черните" паднаха още през първото полувреме, като голове отбелязаха Дониел Мален (5'), Джуд Белингам (19'-дузпа), Себастиан Алер (21', 32') и Джовани Рейна (90'+5). За гостите пък се разписаха Рами Бенсебаини (75'-дузпа) и Ларс Щиндъл (86').

Още в 5-ата минута Дортмунд откри резултата. Себастиан Алер напредна и стреля опасно, ударът бе блокиран от Рами Бенсебаини, но топката попадна в Дониел Мален, който отблизо я чукна с глава в мрежата за 1:0 за домакините.

Седем минути по-късно Гладбах пропусна отлично положение, след като Бенсебаини стреля, но Грегор Кобел спаси. При контраатаката на Дортмунд пък Джуд Белинграм стреля опасно с далечен шут, който премина встрани от вратата на гостите.

В 18-ата минута сякаш интригата в мача приключи. Флориан Нойхаус извърши нарушение в наказателното си поле срещу Себастиан Алер и реферът Даниел Шлагер отсъди дузпа. Зад бялата точка застана голямата звезда на Борусия Дортмунд Джуд Белингам, който в 19-ата минута не сгреши и направи резултата 2:0. Само няколко минути по-късно "жълто-черните" нанесоха още един удар по съперника си. След добра комбинация Дониел Мален намери Себастиан Алер, който отбеляза изключително красив гол с пета и направи 3:0 за тима си след само 20 минути игра.

В 32-рата минута дойде поредното попадение за Дортмунд. Отново Дониел Мален центрира към феноменалния в този мач Алер, който от близко разстояние вкара втория си гол в мача - 4:0 за домакините!

През втората част Дортмунд понамали оборотите, макар че имаше още добри възможности за нови попадения. Логично това доведе до по-смела игра на гостите от Гладбах, които все пак успяха да върнат две попадения. Резервата Джовани Рейна препъна Рами Бенсебаини в наказателното поле на "жълто-черните" и последва дузпа. Алжирецът сам изпълни от бялата точка и намали на 1:4 в 75-ата минута. 

Десетина минути по-късно резервата Ларс Щиндъл върна още един гол за Мьонхенгладбах с хубав далечен изстрел. Това обаче не бе всичко в мача, след като в даденото от съдията продължение Рафаел Герейро от Дортмунд стреля от пряк свободен удар, вратарят на Гладбах Ян Олшовски не се намеси добре и Джовани Рейна направи лесна добавка за крайното 5:2, с което се реваншира за направената дузпа.

Така Борусия Дортмунд записа втора поредна разгромна победа като домакин, като това беше единадесети пореден успех вкъщи. Тимът на Един Терзич продължава борбата си за титлата, като отново е само на точка от лидера Байерн Мюнхен два кръга преди края на Бундеслигата. Гостите от Гладбах пък имат едва една победа в последните си 5 мача в първенството, като "жребчетата" остават на 11-о място.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация