Монца победи Наполи, Антов игра десетина минути (видео)

18:17
Монца победи Наполи, Антов игра десетина минути (видео)

Отборът на Монца записа домакински успех с 2:0 над Наполи в двубой от 35-ия кръг на Серия "А". Това е първо шампионатно поражение за новия италиански шампион като гост от 4 януари насам, когато той преклони глава пред Интер. От друга страна, новакът в елита удължи серията си без поражение на седем мача, връщайки се към победите след две поредни ремита. Българският национал Валентин Антов се появи на терена в 83-тата минута на мястото на контузения Армандо Ицо.

“Бианкоросите” започнаха мача вдъхновено и заслужено поведоха в 18-ата минута, когато Дани Мота завърши успешно прекрасна многоходова атака на тима. До края на първото полувреме неаполитанците потърсиха изравнителен гол, но така и не стигнаха до такъв. Домакините се възползваха от това и на свой ред удвоиха преднината си в 54-тата минута. Тогава Пиерлуиджи Голини изби удара на Мота, но Андреа Петаня дотича до топката и я прати в противниковата мрежа. Любопитното е, че това е четвърти шампионатен гол за нападателя срещу “партенопеите”, които все още държат правата му. В оставащото време гостите наложиха тотален натиск, но въпреки редицата си удари не успяха да отбележат почетен гол. Също така главният съдия Франческо Косо и ВАР не отсъдиха нито една дузпа, макар и двата отбора да имаха претенции за такава на няколко пъти.

Въпреки тази загуба Наполи остава убедителен лидер в класирането с 83 точки или с цели 16 пред Интер и Ювентус, чийто мач от кръга е довечера.  Монца се движи на деветото място с 49 пункта, колкото имат също така Фиорентина и Торино.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация