Артета: След почивката играхме много зле

08:36
Артета: След почивката играхме много зле

Мениджърът на Арсенал коментира загубата от 36-ия кръг на Премиър лийг на неговия отбор с 0:3 от Брайтън. Поражението на практика лиши “артилеристите” от шансовете за титла този сезон и техният конкурент Манчестър Сити вече е само на една победа от подпечатването на триумфа си в английския шампионат за трета поредна година.


“Преди седмица стоях тук с чувство на гордост, а днес трябва да се извиним за нашата. Беше неприемливо. Математически все още има шансове за титлата, но днес е невъзможно да се мисли за това. Трябва да осмислим резултата и нашата игра през второто полувреме, да разберем защо всичко се получи така и да отговорим правилно. Брайтън беше наистина добър, а ние играхме много зле след почивката. Досега играта ни вървеше точно както очаквахме. Винаги ще защитавам моите играчи, така че нося отговорност за случилото се“, каза Артета, цитиран от BBC.


До края на сезона “артилеристите” имат да изиграят още два мача, които са на пръв поглед протоколни. Първо срещу борещия се оцеляване Нотингам Форест и след това срещу Уулвърхамптън в последния ден от кампанията. Дори да загуби и двете срещи, отборът, воден от Артета няма как да загуби второто място, както и няма как да се изкачи на върха, ако ги спечели, но в тях ще приолизи доколко лондончани ще играят за своята чест и дали ще завършат сезона с високо вдигната глава.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация