Интер е с единия крак на финал, но Милан е способен на чудеса

08:01
Интер е с единия крак на финал, но Милан е способен на чудеса

Интер и Милан се изправят в реванш от полуфиналите на Шампионската лига, който е във вторник вечер от 22:00 часа. Преди седмица, в първата среща на “Джузепе Меаца”, тимът на Симоне Индзаги взе добър аванс от 2:0, което го прави фаворит за продължаване към финала в Истанбул, където съперник ще бъде Манчестър Сити или Реал Мадрид (1:1 в първия мач).


Миналата сряда “нерадзурите” нанесоха своя удар с два гола до 11-тата минута, след което Милан не успя да отговори. Това сега ще е петият сблъсък между градските съперници за сезона, след като те бяха съперници във финала за Суперкупата на Италия и се срещнаха на два пъти в първенството. Интер има три успеха в тези мачове срещу един на сметката на играчите на Стефано Пиоли.


Рафаел Леао, който заради травма пропусна първия полуфинал, вече е здрав и би трябвало да вземе участие в дуела. В негово лице тифозите на “Дявола” виждат човека, който може да ги класира на финала. Тимът обаче загуби Исмаел Бенасер, който се контузи.


При Интер проблемите са свързани с отсъствието на Милан Шкриняр (травма), а Хоакин Корея е под въпрос. В същото време Ромелу Лукаку се намира в изключителна форма и не спира да бележи в Калчото, но пък като че ли отново ще остане на пейката за сметка на Един Джеко.


Паралелно с борбата си в Шампионската лига миланските грандове водят битка и за класиране за турнира през Серия “А”. Там “Змията” е в отлична форма и заема трето място, като има 5 точки повече от Милан, който е пети и засега остава извън турнира през следващия сезон.


Друго предимство на Интер в реванша ще бъде наличието на повече техни фенове по трибуните, макар преди седмица това да не помогна на Милан, когато беше обратното.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация