Интер не остави шанс на Милан и мечтае за трофея (видео)

00:49
Интер не остави шанс на Милан и мечтае за трофея (видео)

Интер се класира за финала в Шампионската лига, след като спечели и реванша срещу Милан от полуфиналите. Този път отборът в черно-синьо се наложи с 1:0, а преди седмица беше спечелил с 2:0, с което заслужено продължава напред. В мача за трофея, който ще е на 10 юни в Истанбул, съперник ще бъде Манчестър Сити или Реал Мадрид (1:1 в първата среща).


Капитанът Лаутаро Мартинес вкара единствения гол в 74-тата минута след подаване на Ромелу Лукаку.


За “нерадзурите” това ще е шести финал в клубната им история, като досега те имат три трофея - през 1964, 1965 и 2010 г. Последният от тях е и последният случай, в който италиански тим триумфира в надпреварата.


Само в рамките на този сезон пък за Интер това е четвърта победа над Милан от пет двубоя.


Тео Ернандес създаде първата опасност в двубоя, след като в 5-ата минута шутира от поне 30 метра и изненада Андре Онана, но топката мина над гредата. Противникът отговори с шанс пред Николо Барела две минути по-късно, но и той не уцели вратата. 


Центриране към Оливие Жиру и неразчетена реакция на Онана създаде напрежение в наказателното поле на Интер в 10-ата минута. Секунди по-късно Браим Диас вече получи шанс да отбележи от много добра ситуация, но стражът на символичните домакини отрази. 


Направи впечатление, че в тези начални минути бяха извършени няколко нарушения, които по принцип биха били "оцветени" в жълто, но реферът Клеман Тюрпен така и не показваше картони. 


Следващата чиста възможност дойде чак в 38-ата, когато Леао се пребори с Дармиан и стигна опасно близо до Онана, но не уцели вратата. Останаха съмнения за игра с ръка на нападателя при единоборството с бранителя в черно-синьо, което можеше да отмени евентуален гол.


В ответната атака обаче се стигна и до изключително спасяване на Менян на другата врата. Там Джеко леко отклони остро центриране, но френският вратар беше на мястото си.


Две минути преди почивката Мхитарян напусна заради контузия, като беше заменен от Марсело Брозович. 


Втората част започна с активна игра от страна и на двата състава, без обаче да се стигат до кой знае колко чисти ситуации. В 65-ата Индзаги заложи на намиращия се в силна форма Лукаку. 


Милан притесни съперника чак в 69-ата, когато с глава Леао опита да изведе Месиас в наказателното поле на Интер, но пасът не беше точен. 


Интер стигна до важния гол в 74-тата минута, когато капитанът Лаутаро Мартинес прониза Менян след асистенция на Лукаку. 


Веднага след това аржентинецът имаше още едно положение за гол. Същевременно миланистите се изнервиха и единоборствата станаха още по-остри. До края обаче играчите на Пиоли дори не успяха да отправят удар към вратата.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация