Левски хареса защитник на Арда за заместник на Кордоба

07:19
Левски хареса защитник на Арда за заместник на Кордоба

Левски следи централния защитник на Арда Умар Сако. Той може да попадне в плановете на столичани за лятна селекция, ако те продадат Хосе Кордоба. Към панамския национал има сериозен интерес от чуждестранни клубове и негова продажба не бива да се изключва, въпреки че през пролетта повече от месец той лекува контузия. Сред тимовете, които желаят Кордоба е и испанския елитен Жирона.


Умар Сако прави добър сезон в Арда. Той бе на терена в 22 шампионатни мача. 27-годишният централен защитник има на сметката си и 1 гол - при домакинската победа над Локомотив (Пловдив) (5:0). Наскоро Арда откупи и правата му. Преди това той играеше като преотстъпен при кърджалии от австрийския ЛАСК (Линц). Силните му изяви обаче убедили шефовете да го привлекат за постоянно. Бранителят подписа договор за 3 години с Арда, който влиза в сила след края на настоящата кампания.


В момента от Левски следят доста футболисти. Но все още от "Герена" не са взели решение кой да бъде привлечен, както и кои от сегашните футболисти да бъдат продадени, преотстъпени или освободени. Причината е, че не е ясно кой ще води тима през следващия сезон. Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков е насочил поглед към чужбина за следващ наставник. С избора му помага и мениджърът Лъчезар Танев. На "Георги Аспарухов" вече са обсъдили няколко имена. Сред предложените им наставници преобладават такива от Испания и бивша Югославия. Сред тях е Хуан Карлос Карседо. Испанецът е дългогодишен помощник на Унай Емери.


В Левски в най-скоро време трябва да вземат решение за новия треньор. Шансовете временният наставник Елин Топузаков да продължи да води отбора и през следващата кампания на този етап са нулеви.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация