Краят на една златна ера! Надал е аут до края на годината, разкри кога приключва с тениса

17:30
Краят на една златна ера! Надал е аут до края на годината, разкри кога приключва с тениса

Рафаел Надал обяви, че няма да може да вземе участие на предстоящия "Ролан Гарос". Испанецът говори на специална пресконференция в академията си в Майорка. "Няма да мога да играя "Ролан Гарос". Работих много последните четири месеца, които бяха много трудни, но не успяхме да намерим решение. Не се чувствам готов да се състезавам на нужното ниво, за да играя", каза Рафа.

36-годишният Надал няма да играе в Париж за първи път от 18 години. Той дебютира през 2005 г. и спечели турнира 14 пъти, включително и миналата година. Краля на клей разкри, че контузиите през последните години са го накарали да вземе решение да не играе известно време. Рафа допълни, че планира следващата година да е последната му в професионалния тенис.

"Последните две години бяха добри като резултати. Спечелих две титли от Големия шлем, както и други турнири, но не се наслаждавах на ежедневната работа, на тренировките и турнирите. Имах прекалено много проблеми след пандемията. Трябва да спра за известно време, не знам кога ще се завърна. Може да отнеме два месеца, месец и половина, три или четири месеца. Това е моето усещане в момента", обясни Надал.

"Искам да се насляда на следващата година, която може би ще бъде последната в кариерата ми. Не мога да кажа със сигурност, но това е идеята. Искам да се сбогувам с всички турнири", допълни носителят на 22 титли от Големия шлем, като обясни, че догодина има желание да участва и на Олимпиадата в Париж.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация