Везенков: Дошли сме за голямата купа

22:56
Везенков: Дошли сме за голямата купа

Александър Везенков е една от най-големите звезди на Финалната  четворка в Евролигата в Каунас. Българският национал застана пред камерата на Sportal.bg, за да разкрие какви емоции бушуват в него след като получи приза за MVP на най-комерсиалния клубен баскетболен турнир преди броени часове, какви са очакванията му за мача с Монако и има ли сили гръцкият гранд да спечели трофея този сезон.

- Честита награда! Какво означава тя за теб? 

- Радостен съм, горд съм за това, което постигнахме аз и моят отбор, но дотам. Всичко мина до обяд, оттук нататък се концентрирам изцяло върху мача. Много се радвам, че нашите са могли да дойдат и да са при мен в този момент. Оттам нататък обаче имаме много работа пред нас. 

- Успяха ли да те изненадат или разпозна с тези маски? 

- Баща ми, които го познават и са го виждали, не е много трудно да го разпознаят. Оттам нататък много се радвам, че през вчерашния ден не успях да разбера, че ще са тук. Те са пътували снощи, така че много се радвам, че са били при мен. 

- Осъзнаваш ли какво си постигнал всъщност? 

- Честно казано, не го мисля. Живея за момента, наслаждавам се. Адреналинът ме държи, тук сме дошли за голямата купа и ще е много трудно да я спечелим. Оттам нататък единственото, което ме интересува, е да стигнем до финала и ще дам всичко от себе си. 

- Тази награда дава ли ти едно допълнително самочувствие за полуфинала?

- Тази награда няма нищо общо с това, което ще изиграем тук. Тя е за редовния сезон и за плейофите. В един мач не се брои нито кой е MVP, нито какво си направил през годината, а кой е в по-доброто моментно състояние да спечели този мач. 

- Какво да очакваме от този мач? След всички тези емоции как изглежда той? 

- Очакваме здрава битка, Монако е много атлетичен отбор, който играе на много голяма скорост. Трябва да изконтролираме ритъма, за да можем да победим. 

- Има ли сили Олимпиакос да грабне титлата в Евролигата?
 
- Има сили да се бори докрай и да даде всичко от себе си. Не можем да говорим за титла, без да спечелим утрешния мач, така че говорим само за него и оттам нататък да видим. 

- Много фенове на Олимпиакос ще бъдат тук. Те как ще ви подкрепят, как ще ви помогнат и как ще ви подействат? 

- Много се радваме, защото този уикенд в Гърция има избори, на които всеки иска да гласува и да е там. Каунас не е една от най-лесните дестинации и много се радваме, че ще има хора от Гърция тук. Ще дадем всичко от себе си да се класираме за финал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация