Папаниколау: За нас нямаше никакво съмнение, че Саша ще бъде най-полезният играч

22:59
Папаниколау: За нас нямаше никакво съмнение, че Саша ще бъде най-полезният играч

Капитанът на Олимпиакос Костас Папаниколау застана пред камерата на Sportal.bg, за да разкрие на какво се дължи успехът на българската суперзвезда в състава на гръцкия гранд - Александър Везенков и какъв човек е той извън игрището.

- Какво е усещането да бъдеш тук на Финалната четворка в Евролигата в Евролигата?

- Чувството да бъдем тук е невероятно. Именно за това се борим от началото на сезона - да бъдем сред четирите най-добри отбора и да се опитаме да спечелим трофея. 

- Знам, че със Саша Везенков сте много близки приятели, кой е той извън игрището?

- Саша Везенков е един от най-истинските хора, които съм срещал - на паркета и извън него. Това, което той каза относно своя характер и начин на мислене, е вярно - той няма да се промени дори и след спечелването на наградата. Той е трудолюбив състезател, иска да постигне много в своята кариера и да помогне на отбора си да стане част от историята на Евролигата. За нас е чест и удоволствие, че е наш съотборник, защото той заслужава всички неща, които му се случват. 

- Какво ти каза преди да спечели тази награда?

- За нас нямаше никакво съмнение, че Саша ще бъде най-полезният играч. Това, което той направи от индивидуална и отборна гледна е точка, е наистина впечатляващо. Той е една от причините за това да бъдем тук и той заслужи наградата си. Надявам се това да бъде първата от многото му награди.

- Виждам, че погледът ти е насочен през цялото време към феновете на Олимпиакос навън, как се чувстваш с тези фенове зад гърба си всеки път и сега?

- Феновете са много важни за нас - те ни помагаха през целия сезон, независимо дали ставаше въпрос за хубавите или лошите моменти. Ние се опитваме да печелим, за да ги правим щастливи и това е най-важното нещо. Много сме радостни, че те са тук. Осъзнаваме какво им коства като финанси, за да са тук, но въпреки това те отново са до нас. 

- Какво очакваш от мача с Монако?

- Това е Финалната четворка и всеки мач трябва и ще бъде тежък. Не очаквам нищо различно от здрава битка и нека по-добрият спечели. 

- Последен въпрос свързан със Саша Везенков. Ако трябва да го опишеш с три думи, кой е той?

- Везенков е трудолюбив, има добро сърце и е страхотен приятел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация