Спалети напуска Наполи след края на сезона?

18:52
Спалети напуска Наполи след края на сезона?

След като донесе първа титла на Наполи от 33 години насам, наставникът Лучано Спалети може да напусне клуба през това лято, съобщават всички водещи спортни издания в Италия.

Като причина се посочва разрив във взаимоотношенията между Спалети и президента Аурелио Де Лаурентис. Както е известно договорът на тосканския специалист е до лятото на следващата година, но клубът има опцията да го удължи едностранно с още един сезон. Въпреки това продуцентът започна преговори с треньора за ново споразумение, като за целта двамата се срещнаха на вечеря преди седмица, като явно тя не е преминала достатъчно добре. Местната преса подчертава как на вчерашната специална пресконференция на клуба по случай предстоящия край на сезона присъстваше вратарят Алекс Мерет вместо Спалети, а Де Лаурентис не спомена наставника нито веднъж.

Всеки вестник посочва различни имена за нов треньор на “партенопеите”, като най-любопитното е това на Рафаел Бенитес, който ги водеше в периода 2013 - 2015 година. Друг интригуващ вариант е Антонио Конте, а сред останалите спрягани за кандидати са Роберто Де Дзерби (Брайтън), Джан Пиеро Гасперини (Аталанта) и Винченцо Италиано (Фиорентина).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация