Гуардиола: Тепърва идва най-трудното за Ман Сити

19:14
Гуардиола: Тепърва идва най-трудното за Ман Сити

Голяма е вероятността Манчестър Сити да триумфира с титлата в Англия още този уикенд, след като разликата пред втория Арсенал е 4 точки, и то при мач по-малко. Победа над Челси в неделя отново ще направи “гражданите” първенци, но това може да се случи и при загуба на “артилеристите” срещу Нотингам Форест още в събота.

Дни след знаменития успех с 4:0 над Реал Мадрид в Шампионската лига мениджърът Джосеп Гуардиола призова футболистите си да не се разсейват и да не подценяват ситуацията.

“Не сме се успокоили, защото това е непрестанен процес - заяви Пеп. - Доволни сме, че ще играем финал в ШЛ, но тепърва идва най-трудното. Тенисистите казват, че да сервираш за титлата в “Уимбълдън” е най-трудното нещо. Сега в неделя от нас зависи да спечелим най-трудната надпревара. Всяка седмица играем така в 10 от последните 11 месеца. Късметлии сме, че сега имаме шанс сами да решим всичко в наша полза и трябва да се възползваме. Ако не го направим и се провалим в борбата за титлата, никога няма да си го простим.”

“Емоциите са големи, но не можем да си позволим да се разсейваме. Хубавото е, че винаги в трудните моменти сме на висота. В ШЛ се справихме с най-добрия отбор в турнира. Този успех ни дава самочувствие. Направихме същото още срещу Арсенал, Ливърпул, Манчестър Юн”, каза още Гуардиола.

В изминалия реванш срещу Реал направи впечатление как Кевин Де Бройне се разкрещя “Мълчи” по адрес на испанеца, който му подвикваше нещо от скамейката. Оказа се, че за мениджъра това не е проблем: “Харесва ми как Кевин реагира. Ние с него така си викаме, само да чуете как ми крещи на тренировките. Но точно от такова нещо се нуждаем, защото след това той става най-добрият.”

Гуардиола призна, че защитата на титлата е станало възможна и заради спада в изявите на Арсенал, който дълго време през сезона беше начело в Премиър лийг.

“Ние не преставаме да се развиваме и в тактически план. Няма как в продължение на седем години (откакто той води Сити - б.р.) да играеш по един начин. В един момент действахме с “фалшива деветка”, но сега вече имаме Ерлинг Холанд. Съперниковите защитници привикват с теб и намират начин да противодействат. По тази причина трябва постоянно да им отговаряш с нещо ново. Вижте как сега в Ливърпул Трент Александър-Арнолд играе по-навътре в терена, докато преди беше само по фланга. Съперниците винаги намират решение, заради което е необходимо ти да измислиш нов план.”

Отделно Манчестър Сити е на финал за ФА Къп срещу Манчестър Сити (3 юни), а битката за трофея в ШЛ срещу Интер е на 10 юни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация