Удрят Ювентус с ново отнемане на точки?

06:47
Удрят Ювентус с ново отнемане на точки?

Италианската футболна федерация обвини Ювентус и седем бивши и настоящи директори на клуба в "измама със заплати", което създава нови рискове за "старата госпожа", твърди "Футбол Италия", цитиращ "Ла Гадзета дело Спорт".

Ръководителите на клуба от Торино, които могат да попаднат под санкциите на футболните органи на “Ботуша” са Андреа Аниели, Павел Недвед, Фабио Паратичи, Федерико Керубини, Джовани Мана, Паоло Морганти и Стефано Брагин. По-конкретно те имената им са спрягани в нарушаване на член 4 от Кодекса на спорта и ае предполага, че процесът срещу тях ще се състои през месец юни тази година.

От друга страна, прокурорът Джузепе Чине обвини самият клуб в нарушаване на член 6от същия кодекс.

По този начин клубът е изправен пред редица наказания, включително: предупреждение, наказание и друго наказание с ново отнемане на точки. “Бианконерите”, сътрудничейки на прокуратурата, се надяваха само да бъдат само глобени, но прокурорът на федерацията отхвърли тези опити.

Все още не е ясно колко голямо наказание за точки ще бъде поискано, но ще стане известно още в понеделник, 22 май, когато когато “старата госпожа” предстои да разбере за друго свое наказание по друг финансов случай, който ще важи за сезон 2022/2023.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация