Дармщат спечели промоция за Първа Бундеслига

06:53
Дармщат спечели промоция за Първа Бундеслига

Дармщат победи с минималното 1:0 тима на Магдебург в мач от 33-ия кръг на Втора Бундеслига и стана първият тим, изкачил се официално в немския елит през този сезон. Мач преди края Дармщат е едноличен лидер в класирането и няма как да бъде изместен от третия Хамбургер ШФ, който може и да има мач по-малко, но е и изостава със седем точки.


В герой за Дармщат се превърна Филип Титц, който реализира единственото попадение в мача в 36-ата минута. Голът означаваше, че отборът ще се завърне в германския елит след 6 години изгнание по долните дивизии.


В последния кръг от шампионата новакът в елита ще играе срещу Гройтер Фюрт, като дори само точка ще е нужна, за да си подсигури титлата във Втора Бундеслига.


За първото ниво на германския футбол ще се класират директно първите два отбора от втория ешелон. Третият пък ще играе бараж срещу отбора, завършил на 16-о място в Бундеслигата. За момента това би могъл да бъде някой измежду тимовете на Хофенхайм, Шалке 04, Бохум, Щутгарт, Аугсбург или Вердер (Бремен).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация