Босът на Наполи подсили слуховете за раздяла със Спалети

15:51
Босът на Наполи подсили слуховете за раздяла със Спалети

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис допълнително засили слуховете за възможна раздяла с Лучано Спалети, след като направи загадъчен коментар за свободата на наставника, вместо да опровергае тревожните за феновете на тима информации около бъдещето на специалиста, донесъл първа титла в Неапол от 33 години насам.

“Спалети е един шампион и като такъв, той се нуждае от пространство, за да дава най-доброто от себе си. Той откри именно това при нас и всичко вървеше гладко. Разбира се, би било по-добре той да остане, но в живота свободата е неизмеримо и безценно благо. Затова не бива да подрязвам крилете на никого, както и никой да не прави същото с мен. Важното е човек да бъде благодарен за това, което е получил”, коментира Де Лаурентис по време на събитие в града снощи.

Междувременно, един от най-известните италиански журналисти - Алфредо Педула намекна къде може да отиде Спалети, ако наистина си тръгне от Наполи. Както е известно, настоящият спортен директор на Наполи - Кристиано Джунтоли е на крачка от това да заеме именно този пост в Ювентус. Ето защо според Педула, ако изборът на треньор на “бианконерите” зависи единствено от Джунтоли, то потенциалният нов ръководител на торинския гранд би довел със себе си и Спалети.

В момента Масимилиано Алегри разполага с “железен” договор като наставник на “Старата госпожа”, но след отпадането от Лига Европа се заговори, че в клуба ще размишляват върху бъдещето му след втория пореден сезон за Юве без нито един спечелен трофей.

От друга страна, "Гадзета дело спорт" разкрива, че мечтаният за Де Лаурентис нов наставник на "партенопеите" е мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, с когото бил в чудесни отношения. Договорът на германеца с "червените" обаче е до лятото на 2026 година, така че е малко вероятно да се стигне до преминаването му на "Диего Армандо Марадона".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация