Юнайтед вече е с двата крака в Шампионската лига

19:24
Юнайтед вече е с двата крака в Шампионската лига

Отборът на Манчестър Юнайтед записа минимален успех с 1:0 при гостуването си на Борнемут от предпоследния 37-и кръг на Премиър лийг. Каземиро отбеляза удивителен победен гол още в 9-ата минута на двубоя. Така на 99% е сигурно, че "червените дяволи" ще играят в Шампионската лига през следващия сезон, като само чудо може да ги измести от топ 4 на класирането.

С тази важна победа четвъртият в класирането Манчестър Юнайтед събра 69 точки и се изравни с третия Нюкасъл. Петият Ливърпул е с три пункта по-малко, но и също така и с един изигран мач повече. Мърсисайдци имат много по-добра голова разлика от големия си съперник (+28 срещу +11), но единственият случай, в който могат да го изместят от топ 4, е да спечелят визитата си на изпадналия Саутхамптън в последния кръг и междувременно “червените дяволи” да загубят двете си домакинства срещу Челси и Фулъм. Що се отнася до Борнемут, тимът е на 14-ата позиция в подреждането с 39 пункта и може да бъде спокоен за оставането си в елита.

Ерик тен Хаг не направи нито една промяна в стартовия си състав след победата с 2:0 над Уулвърхамптън преди седмица. Както се очакваше, голмайсторът Маркъс Рашфорд отсъстваше поради болест, така че в предни позиции отново играеха капитанът Бруно Фернандеш, Антони, Джейдън Санчо и Антони Марсиал, който водеше атаката на тима. Домакините пък бяха разположени в 3-4-2-1 с Доминик Соланке като централен нападател.

Мачът започна с пропуски на Каземиро и Фернандеш, но въпреки това “червените дяволи” поведоха още в деветата минута. Тогава Ериксен центрира в наказателното поле, като Маркос Сенеси се опита да изчисти топката, но вместо това я нагласи за красивия акробатичен удар, с който Каземиро даде ранен аванс на своя отбор. В 21-вата минута Ериксен пробва далечен шут, който не намери целта. Шест минути по-късно Соланке за първи път тества Давид Де Хеа, но вратарят показа стабилност в този случай. В 40-ата минута Каземиро потърси втори гол, но Нето улови шута му по земя. Две минути по-късно Райън Кристи с воле изпрати топката в ръцете на Де Хеа.

Втората част стартира с опасен изстрел на Дейвид Брукс, който беше отразен от противниковия вратар в корнер. В 59-ата минута Антони опита удар, който се оказа доста разочароващ. В 63-тата минута резервата Ваут Вегхорст нанесе точен удар, който обаче беше спасен от Нето. В 76-ата минута коварно воле на Фернандеш от дистанция беше избито от бразилския страж. В добавеното време Нето спаси и далечен шут на влезлия като смяна Скот Мактоминей, а в последните секунди на срещата изстрел на Сенеси профуча над вратата.

БОРНЕМУТ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:1

0:1 Каземиро 9'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация