Много голове и много нерви в дербито между Лудогорец и ЦСКА

22:29
Много голове и много нерви в дербито между Лудогорец и ЦСКА

Лудогорец и ЦСКА София завъртяха зрелищно 2:2 в дербито от 32-ия кръг на efbet Лига. Кирил Десподов откри резултата в 18-ата минута, но с попадения на Тобиас Хайнц (22) и Маурисио Гарсес (42) "червените" осъществиха пълен обрат. Игор Тиаго в 48-ата минута върна паритета, а равенството остави разградчани на върха с точка повече от днешния си опонент.

Двубоят не мина без груби съдийски грешки и може да се каже, че реферите, начело с Георги Кабаков, със сигурност не се справиха. Още в началото на двубоя ЦСКА - София можеше да получи дузпа за нарушение на Русо срещу Хайнц. После, при изравнителния гол на Хайнц, Гарсес избута Русо в гърба, но съдийски сигнал не последва и норвежецът с отличен шут изравни.

В 85-ата минута пък Бусато фаулира откъсналия се очи в очи срещу него Тиаго, но Кабаков пак остана безмълвен. Така този рефер, който по правило винаги получава възловите двубои в първенството, отново допусна сериозни гафове, както бе и в предишния мач между двата тима на "Армията".

Иначе домакините Спас Делев, който отстъпи мястото си на Бърнард Текпетей.

Гостите стартираха без своя голмайстор Дюкенс Назон, който се появи през втората част, а в негово отсъствие атаката поведе Гарсес. В отбрана след известно отсъствие се завръна Юга за сметка на Петров.

Стартът на двубоя се забави с няколко минути заради проблем с мрежата на една от вратите. След отстраняването на проблема срещата започна и "червените" създадоха много добро положение след 16 секунди игра. Хайнц получи отличен извеждащ пас, но ударът му от 16 метра очи в очи с Падт бе крайно неточен.

В 16-ата минута Русо действа неадекватно в собственото си наказателно поле при опит да спре Хайнц и го побутна с ръка в гърба. Гостите поискаха дузпа, но Кабаков остави играта да продължи.

Малко по-късно, в 20-ата минута, Лудогорец откри резултата. Нонато отне топката от Линдсет и изведе Десподов, който надбяга Юга и вкара под плонжа на Бусато.

"Червените" отговориха бързо, тъй като в 22-ата минута Хайнц изравни след страхотен шут от 22 метра. В тази ситуация Гарсес блъсна в гърба Русо и благодарение на това топката достигна до голмайстора, но Кабаков и ВАР арбитрите прецениха, че не трябва да отсъждат нарушение и признаха попадението.

В 31-ата минута Десподов шутира от фал, топката се отклони в гърба на Шопов, но Бусато демонстрира отличен рефлекс и с плонж изби в корнер.

Така се стигна до 42-ата минута, в която Лудогорец за пореден път разигра рисково в собственото си наказателно поле. Вердон, който не се намеси кой знае колко добре и при първия гол на гостите, пробва да намери с пас Пьотровски, но Марселино пресече подаването му, върна към Гарсес и за нападателя не бе проблем да вкара в празната врата за пълен обрат.

На почивката Петев извърши тройна смяна - на местата на Пипа, Русо и Пьотровски влязоха Видал, Пластун и Нареси.

Това даде резултат още в 48-ата минута, когато Десподов овладя дълъг пас на десния фланг и центрира към Тиаго, който надскочи Матей и с глава заби неспасяемо топката в горния ляв ъгъл.

Малко по-късно "червените" получиха нова възможност да застрашат по-сериозно вратата на домакините. Вион центрира от фал на задната греда, където оставеният непокрит Гарсес игра с глава, но уцели Тиаго и топката излезе в корнер.

В 58-ата минута Текпетей стреля силно от далечно разстояние, а Бусато улови. Седем минути по-късно Лудогорец като по чудо не вкара трети гол. Текпетей центрира за Тиаго, който стреля с глава, но на сантиметри покрай лявата греда.

В 85-ата минута Тиаго надбяга Кох и излезе сам срещу Бусато. Стражът на "червените" излезе да го пресрещне, бразилецът бутна топката покрай него, а вратарят удари с глава крака на тарана. Футболистите и скамейката на "орлите" скочиха за дузпа, но Кабаков не я отсъди, а раздаде куп картони.

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА СОФИЯ 2:2

1:0 Кирил Десподов 18'
1:1 Тобас Хайнц 22'
1:2 Маурисио Гарсес 42'
2:2 Игор Тиаго 48'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация