Без победител в двубоя Рома - Салернитана

00:55
Без победител в двубоя Рома - Салернитана

Отборите на Рома и Салернитана завършиха наравно 2:2 на „Олимпико“ във вълнуващ двубой от 36-ия кръг на Серия "А", който драстично намали шансовете на „вълците“ за завършване в топ 4 на класирането. Римляните не успяха да запишат шампионатен успех в шести пореден мач (четири ремита и две загуби).

Още в 12-ата минута бившият играч на Лацио Антонио Кандрева наказа „джалоросите“. Тогава Ласана Кулибали го намери с чудесен прехвърлящ пас и 36-годишният ветеран с лекота се разписа чрез красив удар от въздуха. В добавеното време на първата част домакините решиха, че са изравнили чрез Рожер Ибаньес след разбъркване при техен корнер, но след намесата на ВАР попадението беше отменено поради игра с ръка на Андреа Белоти.

Още в 47-ата минута обаче Рома стигна до редовен гол. Тогава Гийермо Очоа изби пряк свободен удар на появилия се на почивката Лоренцо Пелегрини, но Стефан Ел Шаарауи беше точен с добавката си. Само седем минути по-късно „морските кончета“ отново излязоха напред в резултата. Тогава Кшищоф Пьонтек успя да насочи топката към Булае Диа, който пък отбеляза 16-ия си шампионатен гол през сезона, и то с пета. В оставащото време играчите на Жозе Моуриньо съумяха да стигнат само до нов изравнителен гол, след като резервата Неманя Матич се разписа след изпълнение на корнер.

След това реми Рома е на шестата позиция в класирането с актив от 60 точки или на четири от четвърти Милан само два кръга преди края на сезона. Салернитана е на 15-ото място с 39 пункта, като тимът е сигурен в оставането си в елита.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация