Анчелоти посвети цялата си пресконференция на расизма и скандала с Винисиус

14:26
Анчелоти посвети цялата си пресконференция на расизма и скандала с Винисиус

Карло Анчелоти застана пред медиите за пръв път след разразилия се огромен скандал на расистка основа в неделя при загубата на Реал Мадрид от Валенсия. Бразилското крило бе обиждано от част от феновете на “Местайя”, което доведе до прекъсване на срещата за около десетина минути. Вбесеният нападател пък влезе в конфликт в края на двубоя с Уго Дуро, което доведе до неговото отстраняване от игра с червен картон.

“Всички сме загрижени за случилото се, а Винисиус е тъжен. Днес той не тренира с отбора и утре няма да играе, тъй като е наказан. Трябва да е ясно, че Винисиус има подкрепата на всички, не само в клуба, но и на суперниците и тя е безусловна. Струва ми се справедливо да се говори толкова по темата и имаме добра възможност да променим нещата. Не смятам, че е нормално зад скамейката да ти крещят “пе*дал”, “к*чи сине” и такива. Все пак искам да кажа, че Испания не е расистка страна, но тук има расизъм и това трябва да се промени.

Винисиус е жертва и това трябва да е ясно, защото има обвинения към него, че е провокатор. Трябва да е ясно, че той е жертва. В последните години той придоби известност, стана популярен, което предизвиква всичко това. Хубаво е да осъждаш расизма, но не е достатъчно. Искам да се вземат мерки. Има държави, където такива неща не се случват, като Англия например. Там решиха този проблем още преди години, когато ги извадиха за пет години от европейските турнири. Сега гледаме към Федерацията и Ла Лига, за да се вземат мерки и тук. Не казвам, че на “Местайя” всички 46 хиляди са расисти, защото не са, но не са един или двама, както казаха колеги от там,” обясни италианският специалист.

Анчелоти бе категоричен, че Винисиус обича Реал Мадрид и няма намерение да напуска, каквито спекулации се появиха вчера.

“Смятам, че няма такава възможност, той продължава да обича Реал Мадрид и не мисля, че подобно нещо му е минавало през акъла. Той иска да направи кариера тук,” заяви бившият наставник на Милан и Челси.

Утре Реал Мадрид излиза в мач от 36-ия кръг на Ла Лига срещу Райо Валекано и в опит поне временно да си върне второто място в първенството, което в момента се заема от Атлетико Мадрид. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация