Наполи ще се раздели със Спалети без компенсация

13:48
Наполи ще се раздели със Спалети без компенсация

Наполи няма да изисква от Лучано Спалети да спазва договора си, който изтича през лятото на 2024 г. и ще му позволи да си тръгне. В резултат на това няма да се наложи на специалиста да плаща неустойка за неизпълнение при напускането си, пише “Il Mattino”. Вместо това “партенопеите” ще вмъкнат в контракта му клауза, която ще позволи на Спалети да се върне в клуба преди изтичането на договора му през лятото на 2024 г., уточнява изданието.

Спалети е твърд в решението си, че ще напусне Наполи, но няма да поема друг отбор до изтичането на договора си. Предполага се, че ако все пак през това време наставникът си намери друг клуб, тогава ще трябва да плати обезщетение към неаполитанци в размер на няколко милиона евро.

Според информациите президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис така или иначе ще помоли Спалети да ръководи отбора поне по време на предсезонните приятелски мачове в Южна Корея, тъй като той иска да се раздели приятелски с треньора и той да няма лоши чувства към  ръководството на клуба.

Сега президентът на Наполи ще решава дали да надхвърли тавана на заплатите на клуба за заплата на нов треньор. Заради спечеленото Скудето и доброто представяне на тима в Шампионската лига, както и поради очакваните изходящи трансфери през лятото, “партенопеите” могат да си позволят да наемат сериозно име за нов наставник.

За наследници на Спалети вече се спрягат имената на Винченцо Италиано, Тиаго Мота и Серджо Консейсао. Други варианти включват Джан Пиеро Гасперини и Луис Енрике.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация