Още едно неубедително представяне за Реал в Ла Лига

23:40
Още едно неубедително представяне за Реал в Ла Лига

Отборът на Реал Мадрид изигра нов слаб мач, но в крайна сметка надви коравия тим на Райо Валекано с 2:1 в мач от 36-ия кръг на Ла Лига. Головете за "белия балет" отбелязаха Карим Бензема (31') и Родриго (89'), а за гостите се разписа Раул Де Томас (84').

С успеха момчетата на Карло Анчелоти си върнаха второто място, но по-късно тази вечер играе и Атлетико Мадрид, който при евентуална победи ще смъкне отново позиция по-надолу съгражданите си. Райо пък пропусна възможността да се изкачи в първата половина на таблицата и остана на 11-о място, от което може да бъде изместен, ако Майорка спечели мача си от кръга срещу Валенсия.

Карло Анчелоти на пръв поглед не е подцени съперника и излезе с най-добрите си играчи. На вратата бе Тибо Куртоа, а пред него Рюдигер и Алаба бяха последната пречка пред коварните нападатели на Райо. В халфовата линия се забелязваше неуморимият Лука Модрич, който може и да не завършва сезона в клубния си отбор по най-добрия начин, но дълго време ще помни настоящата кампания заради бронзовия медал, който спечели с родната си Хърватия на Мондиал 2022. За нападението пък Анчелоти избра да действа със смъртоносно трио в лицето на Валверде, Бензема и Родриго.

Гостите от Райо Валекано започнаха на вратата със Столе Димитриевски, който вече беше обезсърчил този сезон Барселона. В защита основната тежест се паднаа на Флориан Лежюн и Алехандро Катена, докато в халфовата линия мадридчани започнаха с цели петима играчи, като по фланговете действаха Иси и Алваро Гарсия, който бе един от двамата футболисти, които поразиха вратата на “блаугранас”. На върха на атаката пък отборът на Райо Валекано разчитаха на само един нападател - Серхио Камейо.

И днес отборът на Райо Валекано се бе подготвил да играе като с равен срещу силния си съперник, което пролича още в началните минути. Само 4 минути след първия съдийски сигнал Оскар Валентин опита мерника си от далечна дистанция, но ударът му мина над напречната греда.

За първи път по-креативни действия в преден план домакините измислиха в 10-ата минута, когато Карим Бензема засече опасно центриране в наказателното поле, но ударът му бе прекално слаб и Столе Димитриевски не изпита трудности да улови.

Играчите на Райо не възнамеряваха да се отбраняват и показаха, че ранното им положение не плод на бърз натиск и в 12-ата минута отговориха с нов удар. Унай Лопес достигна до точен пас на границата на пеналтерията и нанесе силен удар, но той беше отразен от Куртоа.

Четири минути по-късно гостите напомниха за себе си и Алваро Гарсия отправи топовен изстрел, който обаче мина над вратата.

След това срещата за известно време се успокои от към положения и двата отбора пренесоха битката в центъра на терена.

Половин час след началото домакините най-накрая стигнаха до малко по-сериозна опасност, когато Камавинга нанесе далечен удар от движение, който не беше особено красив и премина на километри от левия страничен стълб.

Това даде сериозен импулс в играта на "кралете" и съвсем скоро те стигнаха до попадение. Домакините се възползваха от нелепа грешка в защитата на Райо Валекано и Карим Бензема завърши с точен удар коварно подаване на Валверде, разсякло бранителите на Райо Валекано.

След гола гостите реагираха мигновено и можеха да изравнят съвсем скоро след като изостанаха в резултата. Иси се озова на границата на наказателното поле и стреля, но Куртоа се хвърли в долния десен ъгъл и изби в корнер, при чието изпълнение обаче не се стигна до нищо опасно.

До края на полувремето Райо Валекано нямаше сили да измисли нещо ново креативно в атака и дори можеше да инкасира втори гол, но само бързите реакции на Димитриевски отказаха неколкократно Бензема да отбележи втори гол и неговият отбор се оттегли с крехка преднина на почивката.

Гостите започнаха второто полувреме агресивно и опитаха веднага да изравнят. Те обаче не можаха да артикулират преимуществото си в тези начални минути в нещо повече от притежание на топката и не успяха да отправят удар. За сметка на това играчите на Реал Мадрид бяха близо до втори гол в 59-ата минута, когато Модрич изпрати прехвърлящо центриране в наказателното поле, до което стигна Карвахал и стреля над напречната греда.

След това домакините поеха инициативата и създадоха две опасности. Първо в 65-ата минута Родриго изпрати превъзходен извеждащ пас в наказателното поле и намери Лука Модрич, който обаче не успя да стреля, а малко по-късно Тони Кроос стреля, но ударът му се отби в защитник на Райо.

Тези неща обаче не дадоха импулс на играта нито на единия, нито на другия отбор и зацихлиха в единоборства около центъра на терена през следващия четвърт час. Следващото интересно положение дойде чак в 82-ата Иван Балиу от Райо Валекано извърши нарушение пред наказателното си поле и при последвалия пряк свободен удар Рюдигер засече топката около точката за изпълнение на дузпа и прати топката встрани от лявата игра.

Въпреки че Реал продължаваше да държи инициативата, Райо Валекано стигна до изравнителен гол именно в тези минути. Раул Де Томас се отскубна, преди да поеме брилянтен пас и да нанесе прецизен удар, с който преодоля Тибо Куртоа.

Радостта на Райо Валекано не продължи дълго и домакините си върнаха преднината само пет минути след като допуснаха изравняване. Родриго пое хубав пас и изстреля нисък удар към долния десен ъгъл на целта, оставяйки Димитриевски безпомощен.

В продължението Райо Валекано опита да стигне отново до равенството, но това не се случи и гостите стигнаха само до удар от дистанция на голмайстора Раул Де Томас, който стреля над напречната греда.


Реал Мадрид - Райо Валекано 2:1, Ла Лига, XXI кръг

1-0 Карим Бензема 31'
1-1 Раул Де Томас 84'
2-1 Родриго 89'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация