Анчелоти: Струва ми се добре, че Хавиер Тебас поиска прошка от Винисиус

20:31
Анчелоти: Струва ми се добре, че Хавиер Тебас поиска прошка от Винисиус

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелото призна, че е останал изненадан от решението на Ла Лига да отмени червения картон на Винисиус Жуниор от мача с Валенсия заради грешка на ВАР. Той също така изрази задоволство от обществената реакция и предприетите мерки след расистките обиди на “Местайя” именно срещу бразилския национал.

“Винисиус емоционално е добре. Подкрепата през последните дни е добра за него. Той се чувства добре. Ако нямаше болки в коляното, щеше да играе. Ще видим дали ще играе в събота, или не. Изненадан съм, че червеният му картон беше отменен, не го очаквах. Изгонването му беше грешка, така че са преразгледали поведението му и са си променили мнението. Новото решение е правилно. Наказанието на Валенсия? За два дни се случиха доста неща. Обществото се погрижи със случая да се процедира много съвестно и с тези мерки това е добра възможност. Беше направена стъпка напред и дано скоро този казус да намери своето решение.

Що се отнася до темата с ВАР, тя е много сложна. Искам да мисля, че е става въпрос за конкретна грешка и че е станала от добра воля. Не знам дали се е случвало и в миналото нещо подобно. Струва ми се добре, че Хавиер Тебас поиска прошка от Винисиус. Смятам, че всички си дадоха сметка за това какво се случва. Обществото е пълно с много интелигентни хора”, коментира Анчелоти след снощния успех с 2:1 над Райо Валекано, потвърждавайки, че преотстъпеният именно на противника ляв бек Фран Гарсия ще бъде в плановете му за следващия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация