Спартак Варна не успя да изпълни целта си във визитата на Берое

23:45
Спартак Варна не успя да изпълни целта си във визитата на Берое

Берое и Спартак Варна завършиха 1:1 в мач от 33-ия кръг на efbet Лига. Евандро откри за гостите в 19-ата минута, а в 41-ата Серкан Юсеин изравни.

Двата отбора си размениха и по една греда, но от равенството далеч по-недоволни би трябвало да са футболистите на Димитър Димитров-Херо. Те създадоха доста повече положения, част от които бяха при 1:0 в тяхна полза, а в заключителните секунди на даденото от рефера продължение на мача пред резервата Пламен Димов се откри идеална възможност да донесе трите точки, но се засуети при опит за шут от 6-7 метра фронтално срещу вратата.

Домакините можеха да открият резултата още в 6-ата минута. Мечев центрира от фал към Василев, който подаде на Челич. Последният стреля с глава, Фигейредо чукна топката, като тези действия на вратаря бяха достатъчни тя да не попадне в мрежата му, а да се отклони в напречната греда.

Спартак отговори подобаващо в 19-ата минута. Митев пресече подаване към Юсеин и намери Микелс на дясното крило. Последва извеждащ пас за набралия скорост Евандро, който останал очи в очи с Караджов реализира с техничен шут покрай вратаря.

Само 180 секунди по-късно гостите можеха да вкарат за втори път, когато Йорданов чукна с пета за Баланюк, но Караджов демонстрира отличен рефлекс и изби удара на нападателя от десетина метра фронтално срещу беройската врата.

В 27-ата минута Йорданов осъществи опасен пробив, който завърши с удар от близка дистанция, но за късмет на "заралии" Енрике се хвърли на шпагат и по някакъв начин успя да блокира изстрела, който вещаеше почти сигурен гол. След половин час игра остър пробив на Ромееш завърши с шут покрай вратата.

И когато Спартак имаше осезаемо надмощие, Берое намери сили да изравни. Това стори Юсеин в 41-ата минута. Полузащитникът отправи не много силен, но точен фалцов удар с десния крак от двайсетина метра и леко под ъгъл, който се оплете в мрежата на гостите.

Шест минути след почивката "соколите" организираха контраатака, която завърши с шут на Микелс над напречната греда.

В 55-ата минута Микелс отправи коварен параболичен удар от 30 метра, който "облиза" напречната греда и излезе в аут. Две минути по-късно Спартак пропиля още една великолепна възможност. Тя се откри пред оставения напълно непокрит и на два метра пред противниковата врата Баланюк, който обаче не уцели топката при опит да я засече с глава след центриране от фал.

В 76-ата минута и Берое създаде първата си по-сериозна възможност за втората част. Тя дойде след центриране от статично положение на задната греда, където Кръстев стреля с глава, Фигейредо не се намеси убедително и изби в краката на Маседо, но добавката на защитника излезе в аут.

В 84-ата минута Георгиев отправи удар, който излезе в аут опасно близо покрай дясната греда на вратата на варненци.

Последното положение бе за гостите. В 96-ата минута те получиха право да изпълнят фал, а след центрирането топката достигна до оставения непокрит и фронтално срещу вратата Димов. Той обаче се засуети и притичал бранител го блокира. Все пак Жоао Марио получи шанс за шут от добра позиция, но стреля над гредата.

След равенството Берое остава на 12-о място и на 6 точки пред Септември, който заема баражното място за влизане/оставане в елита. Спартак пък за пореден двубой през пролетта надигра, но не победи своя съперник, което му отрежда последното място в efbet Лига на три точки от септемврийци, но и с мач повече.

БЕРОЕ - СПАРТАК ВАРНА 1:1

0:1 Евандро 19'
1:1 Серкан Юсеин 41'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация