Клоп: От доста време знаехме, че това няма да бъде исторически сезон за нас

16:16
Клоп: От доста време знаехме, че това няма да бъде исторически сезон за нас

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че трансферните планове на клуба няма да се провалят заради факта, че през следващия сезон мърсисайдци ще играят в Лига Европа, а не в Шампионската лига. Късно снощи отборът изгуби и математически шансове за това, след като Манчестър Юнайтед победи Челси. Това пък даде повод на Мохамед Салах да публикува обръщение към феновете, в което доста емоционално изрази разочарованието си от това, че Ливърпул няма да играе в най-престижната клубна надпревара.

"Прочетох изявлението на Салах. Тревожа се за заглавията, които бих създал, с нещата, които ще кажа. Факт е, че няма да играем в Шампионската лига. Още след предишния мач знаех, че Манчестър Юнайтед и Нюкасъл ще вземат точката, от която се нуждаеха, за да си гарантират участие в топ 4. Аз съм оптимист, но още тогава не виждах как можем да се класираме. Описанието, което направи Мо, бе нещо нормално. Току-що го видях в столовата и той се усмихваше. От доста време знаехме, че това няма да бъде исторически сезон за нас. След лагера в Дубай след Световното събрахме доста прилично количество точки. Ако бяхме успели да го направим в хода на целия сезон, щеше да бъде много по-добре.

Настроението в съблекалнята не е лошо. Научихме се да не се разделяме или да сочим с пръст. Оказахме се на пето място не заради последните десет мача, а заради седмиците преди това.

Не мисля, че отсъствието от Шампионската лига ще повлияе на трансферните ни планове, но ще видим. Винаги е възможно нещата да не се развият по начина, по който искаш. Колкото по-добър футболист желаете, толкова по-малко е желанието на неговия клуб да го пусне.

Не съм свикнал в последния кръг всичко да бъде решено. Ние обаче ще изиграем мача с желание да го спечелим. Няма да рискувам нито един играч, но имаме голяма група.

Дарвин Нунес тренира вчера, но Ибрахима Конате бе болен. Андрю Робъртсън усеща болка в слабините. Мина прегледа на скенер и всичко е наред, но трябва да видим как ще се чувства", заяви Клоп на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация