Тоти има фаворит за следващ треньор на Наполи

18:38
Тоти има фаворит за следващ треньор на Наполи

Легендата на Рома Франческо Тоти вярва, че треньорът Жозе Моуриньо и ръководството на клуба вече са взели решение дали ще продължат заедно и през сезон 2023/24, като заяви, че се надява португалецът да остане. Принца на Рим също така смята, че Луис Енрике би бил подходящ заместник на Лучано Спалети начело на Наполи. 46-годишният бивш футболист е работил под ръководството и на двамата специалисти по време на кариерата си при "вълците".

„Енрике би бил перфектен за Наполи. Харесвам го, възхищавам му се и мисля, че ще се справи добре. Луис Енрике е добър и скромен човек, който написа история и като футболист, и като треньор. Смятам, че би бил добра опция за Наполи“, коментира Тоти пред Corriere dello Sport по повод испанеца.

Попитан дали Енрике има общи характеристики със Спалети, той отговори: „Те си приличат, що се отнася до стил на игра и как провеждат тренировъчни сесии. Мисля, че Луис би бил отличен избор“, добави славният нападател, а по повод бъдещето на Моуриньо начело на Рома, той каза: „Това е футболът и изборът е на Жозе. Мисля, че той и клубът вече са решили и ще го обявят след финала в Лига Европа. Надявам се да остане.“

„Вълците“ се подготвят за финала в Лига Европа на 31 май срещу Севиля, а Тоти потвърди, че ще стиска палци за любимия си клуб. „Надявам се Рома да спечели, но в един финал всичко може да се случи. Сезонът няма да бъде лош за отбора, ако загуби, защото също е важно, че достигна до финала. Но, ако спечели, това би бил важен резултат. Надявам се Пауло Дибала да успее да се възстанови“, заяви той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация