Прочетете кой ще е съперник на Григор на финала в Женева

21:19
Прочетете кой ще е съперник на Григор на финала в Женева

Николас Джари ще бъде опонентът на Григор Димитров на финала на турнира от сериите ATP 250 в Женева. Чилиецът сътвори поредното си блестящо представяне в швейцарския град, след като тази вечер елиминира третия в схемата Александър Зверев със 7:6(3), 6:3 за 1 час и 48 минути игра на централния корт.

Така Джари се класира за петия си финал в ATP тура и утре следобед около 16:00 часа българско време ще спори с Димитров за титлата в Женева. Както е известно, по-рано днес българинът успя да постигне обрат с 3:6, 7:5, 7:6(2) над Тейлър Фриц и по този начин прекъсна петгодишната си суша без финал в световния тенис елит.

Джари продължава да демонстрира страхотната си форма на турнира в Женева и днес показа, че вчерашната му победа над шампиона в надпреварата от последните две години Каспер Рууд не е била никак случайна. Световният №54 предложи нова наказателна акция от сервис, печелейки 90% от първите си подавания срещу Зверев, записвайки 7 аса. Джари отрази само една точка за пробив от германския си опонент, като спечели първия сет с тайбрек, а във втория реализира единствения брейк в мача при 3:1, за да достигне до успеха.

Димитров и Джари са се изправяли само веднъж помежду си в тура, като това се случва на турнира в Барселона през 2019-а, когато чилиецът записва успех с 2:6, 6:4, 7:6(2).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация