Микел Артета: Трябва да се концентрираме върху това да приключим сезона със стил

21:24
Микел Артета: Трябва да се концентрираме върху това да приключим сезона със стил

Мениджърът на Арсенал Микел Артета направи равносметка на този сезон по време на пресконференцията си преди последното домакинство на отбора, което е в неделя срещу Уулвърхамптън. Младият специалист подчерта трудността на кампанията и посочи как лондончани трябва да се подготвят за следващата, която според него ще е още по-тежка. Испанският наставник също така призна, че този сезон много се доближил до мечтания такъв преди да поеме „артилеристите“, но изрази съжаление, че той не приключи с трофей за тима. 

„Договорът на Букайо Сака е чудесна новина за клуба, който свърши страхотна работа, както и всички, които участваха в сделката, за да може тя да се случи. Той е ключов играч за нас, който представлява клуба по най-добрия възможен начин. Дано да има още няколко нови контракта. Няма нужда да задълбаваме в трансферния пазар предвид високо ниво на Манчестър Сити, защото така или иначе трябва да търсим съвършенство във всичко, до което се докосваме или в което участваме. Това ще има голямо въздействие за клуба. 

Мисля, че следващият сезон ще бъде още по-труден в сравнение с този, който според мен беше най-трудният за всичките 22 години, в които съм бил в това първенство. За да се подготвим за предстоящата кампания, ние имаме обещаващ план. Трябва да размишляваме малко, да направим крачка назад и да се уверим, че той е подходящият, след което да тръгнем напред отново с още по-големи решителност и глад за успехи.

Сега обаче трябва да се концентрираме върху това да приключим сезона със стил, като покажем страхотно представяне и запишем победа пред нашите фенове. Нека покажем благодарност и получим много от невероятната енергия, която те ни даваха през целия сезон, след което да започнем да градим за следващия сезон. Трябва да приключим настоящия по най-добрия възможен начин, като това беше приключение, изпълнено с емоции, което ни дава повод да гледаме напред, въпреки че не успяхме да го завършим успешно. Има много неща, които се случиха в клуба не само на терена и затова много хора заслужават похвали.

Задружността между привържениците и отбора е може би много близо до мечтата ми две седмици преди да поема мениджърския пост на клуба. Тогава седях на съперниковата скамейка и това, което виждах, не ми харесваше. И все пак някои от преживяванията, които ни се случиха през последната година, са много близо до това, което си представях. Има обаче едно нещо, което ни липсва, а именно трофей, който да вдигнем всички заедно. Ето какво трябва да направим сега“, коментира Артета, който обобщи сезона на "артилеристите" с думата "взаимодействие".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация