Асенсио напуска Реал Мадрид

21:49
Асенсио напуска Реал Мадрид

Крилото на Реал Мадрид Марко Асенсио е направил своя избор за своето бъдеще. Испанският национал ще напусне „Сантиаго Бернабеу“ като свободен агент през лятото, съобщават няколко различни източника.

Все още не е известна следващата дестинация на 27-годишния играч, като най-усилено се говори за трансфер в някой от топ клубовете в Премиър лийг и Серия "А". Повод за напускането му не е пари, а желанието за повече игрово време. През този сезон Асенсио е изиграл цели 50 мача в различните турнири с 12 гола и 8 асистенции. Въпреки това игровите му минути са едва 1964 от възможни 4500. Именно поради тази причина той е отклонил предложението от клубното ръководство, въпреки че влиза в плановете на Карло Анчелоти, но предимно като резерва.

Асенсио пристигна в мадридския гранд през лятото на 2015 година с трансфер на стойност 3,9 млн. евро от родния си Майорка. Веднага след това той беше преотстъпен на Еспаньол за сезон 2015/16, но впоследствие беше неизменна част от състава на „лос бланкос“. През това време той изигра общо 285 двубоя с екипа на тима, в които се отчете с 61 гола и 32 асистенции. Освен това спечели удивителните 17 трофея с „Кралския клуб“, включително три от Шампионската лига и три в Ла Лига.

Така, ако се възстанови на време от контузията си, Асенсио ще изиграе последния си мач като футболист на Реал Мадрид в домакинството срещу Атлетик Билбао на 4 юни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация