ЦСКА оглави класирането в efbet Лига

01:45
ЦСКА оглави класирането в efbet Лига

ЦСКА София надигра с 1:0 Локомотив Пловдив в мач от 33-ия кръг на efbet Лига и се изкачи на върха в първенството преди утрешния двубой на Лудогорец срещу ЦСКА 1948. В герой за "червените" се превърна Юрген Матей, който реализира единственото попадение в 25-ата минута.

Домакините имаха повече положения, а "смърфовете" повториха представянето си от срещите срещу Лудогорец и Левски в предишните два кръга. 

Лошо впечатление в днешния мач направиха отсъжданията на реферите, които подминаха по една дузпа за двата отбора - първо за препъване на Махмутович, а в края на сблъсъка си затвориха очите и за явно задържане на Димитър Илиев от Махмутович.

Домакините отново стартираха без своя централен нападател Назон, който остана на пейката за сметка на Бамба. Централният бранител Кох отстъпи мястото си на Махмутович.

Големият отсъстващ от 11-те на гостите бе капитанът Димитър Илиев, който остана на пейката. Там бе и основният халф на "смърфовете" Петър Витанов.

Малко по-късно Хоркаш изби добър фалцов шут на Туфегджич от границата на наказателното поле. 

Туфегджич стреля отново в 25-ата минута, а Хоркаш изби в корнер. Последва центриране на Вион и непокритият Матей отбеляза, засичайки с крак от два-три метра фронтално срещу вратата.

В 36-ата минута Бамба се откъсна сам срещу вратаря, преодоля го с финт, но се подхлъзна и притичалият Матеус му отне топката, след което реферите решиха, че нападателят на "червените" е бил в засада.

Две минути по-късно съдията Тренчев можеше да отсъди дузпа в полза на "червените" за неволно препъване на Махмутович при центриране от фал, но не го направи.

Последното положение за първата част бе в даденото от рефера продължение. Юга засече с глава центриране на Вион от фал, но изстрелът му излезе в аут.

Второто полувреме продължи да е като първото - с превъзходство на домакините. В 53-ата минута Линдсет подаде на Бамба, който отправи удар от 18-19 метра, а Хоркаш улови след известни колебания. Секунди по-късно Локо, чрез появилия се на почивката Димитър Илиев отправи втория си удар в мача, но той бе слаб, а и бранител в "червено" го блокира.

В 71-ата минута Туфегджич овладя в наказателното поле на Локо, финтира бранител и след великолепен фалцов изстрел с десния крак нацели дясната греда. Три минути по-късно Махмутович откровено задържа Димитър Илиев в наказателното поле, но и Станимир Тренчов, и този на ВАР Димо Димов отказаха да посочат бялата точка.

До края на срещата играта се накъса, а ЦСКА - София не позволи повече опасности пред собствената си врата и ударжа крехката си преднина.

ЦСКА СОФИЯ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1:0

1:0 Юрген Матей 25'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация