Зрелищен мач между Интер и Аталанта

01:53
Зрелищен мач между Интер и Аталанта

Интер си гарантира място в топ 4 на Серия "А", след като победи с 3:2 Аталанта на "Сан Сиро" в двубой от предпоследния кръг на Серия "А"  и излезе на второ място във временното класиране поне до утре. Носителят на Купата и Суперкупата на Италия и финалист в ШЛ започна много силно и поведе с два гола до третата минута след попадения на Ромелу Лукаку и Николо Барела. Марио Пашалич (33') намали до почивката, но Лаутаро Мартинес (77') узакони заслужения успех на "нерадзурите". В добавеното време Луис Муриел оформи крайния резултат с красиво изпълнение. След този резултат Аталанта пък загуби всякакви шансове за място в четворката. Бергамаските обаче със сигурност ще играят в Европа през следващия сезон, като в последния кръг ще стане ясно дали това ще е в Лига Европа, или в Лигата на конференциите.  

Това бе трета победа на Интер над Аталанта през този сезон. 

Намиращите се в прекрасна форма Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку започнаха заедно в атаката на "нерадзурите" и оправдаха отново очакванията, записвайки по един гол и една асистенция.  Кореа, Мхитарян и Шкриняр са контузени, а Галярдини бе наказан.

В състава на Аталанта имаше доста кадрови проблеми. Сапата, Бога, Хатебур, Паломино, Сопи и Руджери са с травми. При това положение Копмайнерс и Пашалич подкрепиха Хьойлунд в предни позиции.

Двубоят започна перфектно за домакините, които още в 39-ата секунда поведоха в резултата. Лаутаро изведе Лукаку, който изскочи зад отбраната на Аталанта, напредна, премина покрай Спортиело и прати топката в опразнената му врата.

В третата минута Барела удвои, след като довкара с удар от въздуха топката, която преди това Спортиело бе избил след шут отблизо на Димарко. Пет минути след това Чалхаанолу реализира трето попадение, но то бе отменено заради засада.

Силното начало успокои тимът на Симоне Индзаги и Интер намали темпото. Аталанта пък заигра значително по-добре. Онана спаси удари на Хьолунд и Копманйерс, но в 36-ата минута гостите логично намалиха резултата. На няколко път отбраната на Интер не успя да изчисти топката след центриране от корнер. Пашалич бе пласиран най-добре и от седем метра прати топката във вратата.

"Нерадзурите" започнаха добре второто полувреме, но Спортиело направи много качествено спасяване след изстрел на Чалханоолу. Преди това домакините направиха две други опасни атаки, но удар от въздуха на Лукаку бе отклонен, а сантиметри не достигнаха на Лаутаро да засече топката след нещо средно между изстрел и подаване на белгиеца. Играчите на Аталанта, които завършиха силно първото полувреме, владееха малко повече топката, но не правеха нищо в атака.

В 77-ата минута Интер заслужено стигна до трети гол. Лукаку изведе много добре Брозович, който можеше сам да завърши, останал очи в очи със стража на Аталанта, но пусна встрани към Лаутаро Мартинес, който стреля на празна врата.

В добавеното време Муриел оформи крайния резултат, след като изпълни пряк свободен удар, топката рикошира в стената, но се върна към него, след което колумбиецът стреля безпощадно под напречната греда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация