Гризу поведе Атлетико Мадрид към победата в двубоя с Реал Сосиедад

22:47
Гризу поведе Атлетико Мадрид към победата в двубоя с Реал Сосиедад

Атлетико Мадрид спечели с 2:1 домакинството си на Реал Сосиедад в мач от предпоследния 37-и кръг на Ла Лига. Домакините взеха преднина чрез великолепно попадение на Антоан Гризман (37’) през първата част, а Науел Молина (73’) удвои, а в края на срещата Александър Сьорлот (88’) вкара почетното попадение за гостите.

Срещата на предложи кой знае колко емоции на феновете в първия половин час, като двата тима не успяваха да достигнат до някакви по-сериозни положения пред двамата вратари. “Дюшекчиите” обаче в типичния си стил през този сезон успяха да излязат напред след миг на брилянтност от Антоан Гризман, който проби отдясно, влезе леко към централната част и с прекрасен удар с левия крак свари напълно неподготвен Алекс Ремиро, а топката влетя в мрежата за 1:0.

Те имаха добра възможност да удвоят преднината си в началото на втората част, когато Серхио Регилон се възползва от своята скорост и достигна до пас в пеналта, но ударът му бе спасен от стража на баските. Последва ново затишие откъм някакви по-драматични събития, за да се стигне до 73-ата минута, когато Науел Молина се възползва от отлично този път подаване на Гризман и реализира след контраатака второто попадение за играчите на Диего Симеоне.

Гостите от Реал Сосиедад все пак на свой ред успяха да стигнат до попадение на Александър Сьорлот в края на срещата, но силите им стигнаха само до толкова. И двата тима вече са си гарантирали така желаното участие в Шампионската лига през следващата кампания, след като Атлетико Мадрид заема третото място в класирането на Ла Лига със своите 76 точки и дори могат да изпреварят Реал Мадрид, ако “лос бланкос” не спечелят последния си двубой след седмица. Реал Сосиедад пък е четвърти с 68 пункта, но са недостижими от Виляреал, който загуби днешния си мач срещу Райо Валекано.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация