ЦСКА 1948 направи огромен подарък на ЦСКА София! Лудогорец най-после може да бъде детрониран

23:52
ЦСКА 1948 направи огромен подарък на ЦСКА София! Лудогорец най-после може да бъде детрониран

Отборите на ЦСКА 1948 и Лудогорец завършиха наравно 2:2 в мача помежду си от 33-ия кръг на efbet Лига. Всичко по-интересно се случи през втората част, когато паднаха всички попадения. Спас Делев откри в 46-ата минута, а Педриньо изравни в 58-ата. Скоро след това Кирил Десподов отново даде преднина на "орлите", но пет минути преди края на мача пък Ивайло Чочев отново изравни.

По този начин се очертава инфарктна развръзка на шампионата. Както в битката за титлата, така и за разпределението на европейските места. Към момента ЦСКА - София остава на върха на класирането с точка аванс пред Лудогорец. “Червените” са с 80, а “зелените” със 79. В битката за третата позиция, която дава право на участие в Европа. ЦСКА 1948 има 62 точки, а Левски е с една по-малко.

В оставащите два кръга на надпреварата ЦСКА - София има домакинство на ЦСКА 1948 и мач с Левски. Лудогорец пък имат сблъсък със “сините” и мач с Черно море. Последният мач на днешните домакини пък е срещу Локомотив (Пловдив).

Така само няколко дни след като Лудогорец категорично надигра ЦСКА 1948 във финала за Купата на България с 3:1, днес "червените" взеха частичен реванш. Така играчите на Атанас Рибарски стават голямата "черна котка" за разградчани в шампионата, след като и в трите срещи този сезона "орлите" не успяха да ги победят и записаха три равенства. 

Първата опасност дойде в 15-ата минута и бе пред вратата на домакините. Кайо Видал стреля от границата на наказателното поле, но ударът му мина покрай гредата.

Малко по-късно ЦСКА 1948 погледна по-смело към половината на съперника, като на два пъти Ивайло Чочев можеше да нанесе опасен удар, но се засуети. 

В 39-ата домакините имаха добро положение за гол, след като Георги Русев залъга добре Клод Гонсалвеш в наказателното поле и стреля, но Серджио Падт спаси. 

Малко преди почивката Кирил Десподов стреля от дистанция, но шутът му мина малко над гредата на Наумов.  

С началото на втората част гостите откриха резултата. Мануел Шоу намери добре Спас Делев, който се оказа очи в очи с Наумов и успя да го преодолее.

В 58-ата минута домакините изравниха. Алекс Колев намери в наказателното поле Русев, който с едно докосване върна към Педриньо, който с мощен удар направи 1:1. 

Скоро обаче Лудогорец отново излезе напред. Отново атака през центъра позволи на Делев да изведе Десподов сам срещу Наумов и да го преодолее. При ситуацията пострада стражът на ЦСКА 1948 и Наумов бе заменен принудително от Генадий Ганев.

Пет минути преди края на мача домакините отново изравниха. Алекс Колев свали топката към Чочев на границата на наказателното поле, който с отличен удар с левия крак направи 2:2.

До края на мача Лудогорец тръгна напред в търсене на победния гол, но можеше да си изпати още повече, след като най-чистата ситуация за гол бе след контраатака на домакините, но Радослав Кирилов стреля над вратата. Така или иначе до промяна в резултата не се стигна и двата тима трябваше да се задоволят с равенство. Последните два кръга от efbet Лига обещават да са наистина инфарктни. 

ЦСКА 1948 2:2 Лудогорец

0:1 Делев 47'
1:1 Педриньо 58'
1:2 Десподов 62'
2:2 Чочев 85'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация