Де Лаурентис: Спалети иска да си вземе година почивка

06:16
Де Лаурентис: Спалети иска да си вземе година почивка

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис потвърди слуховете от последните дни, че треньорът Лучано Спалети ще напусне клуба след края на сезона. Босът заяви, че това е лично негово желание и той не може да го спре.


"Спалети е свободен човек. Когато някой дойде при теб и каже, че е направил всичко, което може и една ера в живота му е завършила... Той ми каза това и заяви, че иска да си вземе година почивка. Какво можех да направя? Да му се противопоставя? Той ни даде толкова много и му благодаря. Сега единственото правилно е да продължи да прави това, което обича", заяви Де Лаурентис.


Той бе помолен да се върне към миналото лято, когато много от звездите на тима си тръгнаха и никой не очакваше отборът да стане шампион.


"През юни миналата година организирах пресконференция. Тогава се отървахме от много играчи, които бяха определяни като важни, но за мен времето им в Наполи бе свършило. Журналистите ме попитаха, в светлината на тези раздели, какви са ни целите за сезона, а аз им казах, че ще спечелим Скудетото. Всички бяха шокирани, дори и Спалети ме погледна с недоумение, защото не знаеше какви играчи сме взели. Той бе страхотен треньор за тях. Треньорите се делят на два вида - такива, които искат да контролират трансферите и такива, които просто се залавят за работа. Ние му дадохме невероятен материал, а той успя да го доразвие", допълни босът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация