Един от хората, изградили могъщия отбор на Голдън Стейт, напуска клуба

00:15
Един от хората, изградили могъщия отбор на Голдън Стейт, напуска клуба

Голдън Стейт Уориърс ще загуби човека, който изгради шампионския отбор на тима, властвал в НБА във втората половина на миналото десетилетие. Става въпрос за изпълняващия функциите президент и генерален мениджър Боб Майърс, който си тръгва от ръководството на “воините”.

До раздялата се стига поради факта, че настоящият договор между Майърс и Уориърс приключва през юни, като той няма да бъде подновяван. Специалистът прекара последните 12 години като част от организацията на Уориърс и за този период тимът от Сан Франциско се превърна във водеща сила в асоциацията, печелейки три титли между 2015-а и 2018-а и още една през 2022-ра чрез лидерството на ядрото на тима в лицето на Стеф Къри, Клей Томпсън и Дреймънд Грийн.

Така сега се очаква собственикът на Голдън Стейт Джо Лейкъб да предостави доста по-голяма роля на своя син - Кърк, който до този момент беше изпълнителен вицепрезидент по баскетболните операции, както и на бившия баскетболист Майк Дънлийви, който пък беше вицепрезидент на “воините” до този момент.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация