Ник Нърс ще води Филаделфия 76ърс през следващия сезон

00:21
Ник Нърс ще води Филаделфия 76ърс през следващия сезон

Ник Нърс е новият старши треньор на Филаделфия 76ърс, обяви ESPN.

55-годишният специалист бе сред кандидатите за треньорския пост в още няколко отбора в Националната баскетболна асоциация - Милуоки Бъкс, Финикс Сънс и потенциално Бостън Селтикс, но според журналиста Ейдриън Войнаровски той е избрал Филаделфия заради възможността да работи заедно с носителя на наградата за "Най-полезен играч" Джоел Ембийд.

Нърс прекара последните пет сезона като старши треньор на Торонто Раптърс. В тях канадският тима записа 227 победи и 163 загуби в редовния сезон, като през 2019 година Торонто спечели титлата. Година по-късно Нърс бе определен и за "Треньор на годината". В треньорската си визитка специалистът има две титли в Лигата за развитие към НБА през 2011 и 2013 година, както и две титли в Британската баскетболна лига през 1996 и 2000 година.

Във Филаделфия Никс Нърс заменя Док Ривърс, който бе уволнен след отпадането на тима на полуфиналите в Източната конференция. Ривърс прекара три сезона начело на Филаделфия, като във всеки от тях тимът беше спиран във втория кръг на плейофите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация