Почетино прави чистка в Челси, ето кои ще си тръгнат

17:40
Почетино прави чистка в Челси, ето кои ще си тръгнат

Новият мениджър на Челси Маурисио Почетино няма да губи много време и ще се заеме бързо с намаляването на огромната бройка футболисти на “сините” от Лондон, пише “Дейли Мейл”.

Клубът се надява, че повече от 10 играчи ще си тръгнат през лятото, за да направят ситуацията по-управляема за Почетино, който трябва да пристигне в Англия тази седмица, докато се подготвя за новата си работа. Той ще заемо поста официално на 1 юли, след като подписа първоначален договор за 2 години с Челси.

Още вчера стана ясно, че взетият под наем от Атлетико Мадрид Жоао Феликс няма да остане на “Стамфорд Бридж”, като това бе потвърдено от президента на “дюшекчиите” Енрике Серезо. Халфът Денис Закария също няма да бъде задържан и ще се завърне след наема си в Ювентус.

Очаква се още Пиер-Емерик Обамеянг, Хаким Зиеш, Кристиан Пулишич, Едуар Менди и Калъм Хъдсън-Одой също да напуснат, докато бъдещето на Калиду Кулибали, Сезар Аспиликуета и Н'Голо Канте все още е неясно.

Интерес не липсва и към играчи на Челси като Матео Ковачич, Конър Галахър, Трево Чалоба и Рубен Лофтъс-Чийк, а все още не е сигурно дали Мейсън Маунт ще поднови договора си с лондончани, макар че Почетино иска да го задържи в състава си. Английският национал е желан от Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Арсенал.

Освен всичко друго Челси има над 20 играчи под наем, дадени на други клубове. Лондончани планират да оптимизират процеса на отдаване под наем на футболисти и се очаква през лятото “сините”  да дадат приоритет на постоянните договори пред временните такива.

Ясно е също, че Челси няма само да продава футболисти. В клуба очакват пристигането на нападателя на РБ Лайпциг Кристофър Нкунку, а се говори и за сериозен интерес към 22-годишния дефанзивен полузащитник  на Спортинг (Лисабон) Мануел Угарте.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация