Англия прегази Хърватия след хеттрик на Уолкът

00:00
Англия прегази Хърватия след хеттрик на Уолкът
Младият нападател на Арсенал Тео Уолкът бе героят на вечерта на стадион "Максимир" в Загреб, в дербито от група 6 на Световната квалификация между съставите на Хърватия и Англия,  завършило при резултат 4:1 в полза на "трите лъва".

19-годишният футболист отбеляза три гола, а един добави звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни. Почетният гол за домакините бе дело на М.Манджукич.

С тази си победа "трите лъва" успяха да си върнат донякъде за загубата от същия този съперник по-рано през годината, която ги изхвърли от Евро 2008 в Австрия и Швейцария.

Първото полувреме премина в атаки и към двете врати, а голеадата започна в 25-та минута, когато след неразбирателство в защитата на Хърватия Уолкът откри - 0:1. Този резултат се запази до края на частта, а втората започна с червен картон за Роберт Ковач и положението за "шахматистите" се утежни още повече.

В рамките на 4 минути между 59-та и 63-та Англия нанесе своя удар, като отново Уолкът и след него Рууни доведоха нещата до 0:3.

Тази разлика успокои възпитаниците на Фабио Капело, което даде възможности на Хърватия да атакува. Така се стигна до гола на влезлия като резерва Марио Маджукич.

Последната дума обаче бе отново за Англия и отново с главната роля се нагърби крилото на "топчиите", за да донесе ценните три точки за своята страна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aleck
11.09.2008 00:45

Ето показаха какъв отбор са. Иеее...