Клинсман: Предимството на Интер срещу Ман Сити е, че няма какво да губи

18:07
Клинсман: Предимството на Интер срещу Ман Сити е, че няма какво да губи

Бившият нападател на Интер Юрген Клинсман вярва в шансовете на “нерадзурите” да преборят Манчестър Сити във финала на Шампионската лига на 10 юни. Заради безкомпромисната си игра футболистите на Джосеп Гуардиола са считани за фаворити. В същото време италианците записаха цели 11 загуби в Серия “А” досега.

“Достигането на Интер до четвъртфиналите в ШЛ изглеждаше като голяма цел, та кой би очаквал финал?”, коментира Клинсман в интервю за “Гадзета дело спорт”.

“Сити е феноменален, но Интер няма какво да губи, а това си е почти предимство - продължи германската легенда. - Тимът на Индзаги ще се нуждае от идентичност. Ето защо вярвам в италианските играчи - особено в Алесандро Бастони и Николо Барела”.

“Не е случайно, че италианският футбол бележи израстване в евротурнирите след провала в квалификациите за Мондиала. Това е достоен отговор.”

“Всеки отбор има своите слаби страни, като това важи и за Манчестър Сити. Спомнете си за Барселона на Пеп, който с времето започна да “издиша” по крилата. Убеден съм, че Симоне ще напипа слабостите на противника. Футболистите на Интер ще имат своите възможности и трябва максимално да се възползват от тях.”

“Ерлинг Холанд е невероятен №9, който е в състояние да разбие дори автобус. Но пък и Лаутаро Мартинес израсна и не е много зад него като ниво.”

“Много се говори за това кой измежду Джеко и Лукаку трябва да започне заедно с Лаутаро. А може би е по-важно кой от тях ще завърши мача. Ромелу може да бъде “убийствен” от 60-ата минута нататък”, завърши Клинсман.

В момента световният шампион от Мондиал 1990 е селекционер на Република Корея.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация